vvvita/shutterstock.com

Grote BN’er interview: Het ging slecht, maar nu beter

Een openhartig interview

Bestsellers, uitverkochte zalen en nummer 1 hits: het kon niet op. Maar in de eigen kokosnoot zat het niet goed. “Ik ging door een diep dal, maar nu gaat het beter.” De BN’er voelt zich weer goed.

Hoe gaat het nu met je?
“De oude ik is weer terug. Ik stond een maand geleden ergens onderin de top-40, ik zoek geen ruzie meer met andere BN’ers op Twitter en ik ben laatst benaderd voor een panelquiz. (lacht) Ik geniet weer van het leven.”

Dat is wel eens anders geweest hè?
“Nou! Op het dieptepunt snoof ik 3 kilo coke per dag, verloor ik 7 miljoen met online gokken en poepte ik in mijn broek tijdens een talkshowinterview. Maar het ergste was dat ik juist de mensen die het belangrijkst voor me zijn van me dreigde te vervreemden: mijn trollenleger.”

Je relatie heeft dat niet overleefd.
“Natuurlijk was dat geen leuke tijd voor mijn partner. Ik was niet altijd aardig, maar dat verhaal is op een gegeven moment een eigen leven gaan leiden. Dat wordt zo ontzettend opgeblazen.”

Je bedoelt het verhaal dat je met een kettingzaag achter je partner aan door een maisveld rende?
“Laat ik zeggen dat we als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan.”

Mooi!
“Je moet wat overhebben voor een omgangsregeling met je kinderen.”

Hoe heb je de weg omhoog weer kunnen vinden? 
“Ik strompelde op een nacht over de heide in de buurt van Hilversum. Ik zag daar een hert wegspringen en ik kreeg opeens het inzicht: dit is niet wie jij bent. Toen een paar maanden later een rechter mij vertelde dat het zo echt niet langer kon, ben ik gedwongen hulp gaan zoeken.

Moeilijk?
“Ik heb ontzettend veel steun gehad van mijn nieuwe partner (een 19 jaar oude borderliner, red.). Als ik die niet had leren kennen had ik nog steeds iedere avond betaalde seks met iemand anders.”

Wat gaat er nu door je heen als je op die periode terugkijkt? 
“Ik heb ervan geleerd. Ik kwam een uitspraak van Nietzsche tegen. What doesn’t kill you makes you stronger. Ik heb geen idee wat het eigenlijk betekent, maar het zou wel eens op mij van toepassing kunnen zijn. Heel inspirerend.”

Wat neem je mee uit die heftige tijd?
“Het hoeft van mij allemaal niet meer zo groots als vroeger. Door die heftige tijd ben ik juist de kleine dingen meer gaan waarderen. Zoals een schone onderbroek.”

Al enig idee wat de toekomst gaat brengen? 
“In ben nu op zoek naar een ghostwriter. Het lijkt me mooi dat iemand anders mijn verhaal gaat opschrijven. Hopelijk levert het uiteindelijk een uitnodiging op voor De Wereld Draait Door.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kunnen ze hier een TV-programma mee maken. Met mensen die om een tafel staan en dit soort belangrijk nieuws vertellen, en er dan over kletsen en lachen enzo.

gravatar

Als ON’er (Onbekende Nederlander, red.) hoeft ik geen rare fratsen uit te halen voor mijn inkomen. Ik kan domweg gelukkig zijn in elke straat en dat zonder maanden verblijf in ontwenningsklinieken, zonder dramatische scheidingen en zonder mij beter voor te doen dan ik ben bij domme vraaggesprekken in de media.

Reageer
gravatar

Als ON’se (Onbekende Nederlandse, red.) hoef ik niet de hele dag op superhoge naaldhakken te wankelen, lange jurken met decolletés tot mijn navel te dragen of korte rokjes op kruishoogte, gouden sieraden met flonkerstenen mee te sjouwen, elke dag urenlang mijn gezicht te beschilderen, te verbanden op een zonnebank en mijn armen te laten graveren. En ook ik kan gewoon gelukkig zijn zonder de hele dag te hoeven grimlachen tegen iedereen.

gravatar

Ik kan me hiet zo in herkennen. Maar die 3 kilo coke vind ik best overdreven. Op mijn dieptepunt zat ik op 1,3 kilo per dag. Maar nu gaat het beter. Ik ben van de coke af en gebruik alleen oxycodon tegen smartenpijn.

Reageer