Studio Speld/shutterstock.com

Eindhoven begint proef met drugsafvalbakken

Naast de papierbak en de glasbak, is in Eindhoven vanaf vandaag een nieuw soort bak te zien: de drugsafvalbak. Lokale drugscriminelen kunnen hier op elk moment van de nacht hun drugsafval kwijt.

De afvalbakken zijn paars van kleur en komen op strategische plekken in de stad te staan. De gemeente wil dat een drugscrimineel nooit meer dan 200 meter hoeft te lopen naar een legale dumpingsplek. Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma: “We proberen te voorkomen we dat ze het zelf met een busje naar een afgelegen bos rijden. Met hetzelfde gemak, gooi je het in de afvalbak. Die slogan geldt nu eindelijk ook voor drugscriminelen.”

In het nabijgelegen Helmond zijn ze ook druk op zoek naar een oplossing voor het drugsafval. Sinds een aantal weken wordt aan inwoners gevraagd om hun drugsafval op dinsdag in een gesloten groene zak aan de kant van de weg te zetten. “Het werkt nog niet ideaal”, bekent burgemeester van Helmond Elly Blanksma-van den Heuvel. “De meeuwen scheuren de zakken open en pikken de ketamineresten op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat je ziet is maar “het klepje” eigenlijk, de container zelf is veel groter en zit onder de grond. Vloeistoffen kunnen dus gewoon overgepompt worden. De vaten kunnen dan weer gewoon gebruikt worden!

gravatar

Ja, gedoogpolitiek.

Zo gaat dat ook met kinderpardon, bed-bad-brood, krakers, kuffiesjups (geen koffie helaas), staatswiet (onkruid voor kuffiesjups), …

‘Wat we niet kunnen tegenhouden, dat staan we maar toe, of betalen er vele miljoen per jaar aan.’

Reageer
gravatar

Je mag dan misschien goed weten hoe je Nederlands schrijft, je weet in elk geval niet hoe je Engels uitspreekt. Het is namelijk kaffiesjaps. Net als mijn leraar Economie destijds, die had het over de “Holding Cumpenie” Dat leren ze op Nijenrode.

gravatar

Merkwaardig hoe je mensen met hun pasje aan het klooien ziet, en ieder ladinkje opnieuw: je moet er ook al voor geregistreerd zijn om in je vuilnisbak te komen.
Na de OV.

Reageer
gravatar

De gewone man raakt geëmancipeerd. Stelt u zich voor, bijna de hele mensheid heeft al een eigen id-kaart, tot in de sloppenwijken toe. Als ze er een verliezen, kunnen ze altijd asiel krijgen.

gravatar

Uw veiligheid staat bij altijd weer voorop bij Veilig Plassen Nederland. Het nieuwe tijdperk is al begonnen!