NOS/YT

Thierry B.: opportunist of opportunist?

‘We gaan uit van een opportunistisch motief’

Media speculeren nog altijd over het motief van Thierry B. De 36-jarige politicus ging maandag door met de verkiezingscampagne terwijl alle andere partijen die hadden stilgelegd en gebruikte bovendien de aanslag in Utrecht om het immigratiebeleid van zijn concurrenten te bekritiseren. De vraag is nu: is Thierry B. een opportunist of een opportunist?

“We gaan uit van een opportunistisch motief”, zegt minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie & Veiligheid. “Meer woorden kan en wil ik er op dit moment niet aan vuil maken.” Toch twijfelen veel mensen in zijn directe omgeving of Thierry B. daadwerkelijk een opportunist is. Zij zeggen dat hij alle kenmerken heeft van iemand die voordeel probeert te trekken van de omstandigheden.

Op sociale media gaat ook een video rond van de 74-jarige Theo H., naar verluidt een handlanger van B. Van Theo H. is al langer bekend dat hij er opportunistische denkbeelden op nahoudt. Er wordt nog onderzocht wat precies zijn rol is in de kliek rondom Thierry B.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lijkt me inderdaad niet zo zinvol om door te gaan met campagne en te denken nog veel aandacht te krijgen.

Maar de opgeklopte paniek met het koningshuis en de vlaggen halfstok is uiteindelijk een soort zelflegitimatie.

Reageer
gravatar

Komkom, niet zo somber.
Die luitjes moeten toch érgens zijn?
Waarom dan niet hier?
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

gravatar

Foppe, Er vallen in het verkeer meer slachtoffers dan door geweld. Dus ook alle auto’s terugsturen naar het land waar ze vandaan komen?

gravatar

Een vreemde man die zich van potjeslatijn bedient als hij weer eens moeite heeft met een standpunt innemen.
Hij zal van de elite zijn, iets van apothekers of pausen misschien.