Bron: NOS

Betuttelen mag straks ook al niet meer

‘Het moet niet veel gekker worden, maar het mag wel’

Betuttelen: als het aan het kabinet ligt wordt het vanaf 1 juni flink ontmoedigd. Tot grote woede van bewoners en ondernemers. “Wij maken zelf wel uit of we anderen laten bepalen wat goed voor ons is.”

“Jarenlang heeft de overheid voor ons willen bepalen waar we roken, wat we eten en hoe we onze kinderen opvoeden”, zegt Alexander Martins uit Leiden. “Nu mogen we ons ook al niet meer paternalistisch opstellen ten opzichte van mensen die we niet in staat achten over hun eigen welzijn te waken.” Als protest heeft hij een betuttel-in georganiseerd, waarbij iedereen wordt uitgenodigd elkaar 24 uur lang uit te leggen wat wel en wat niet goed voor ze is. “Het moet niet veel gekker worden. Maar het mag wel. Zie zelf maar.”

Sandra Kraan betuttelt al sinds haar 14e maar is als de kabinetsplannen doorgaan binnenkort haar dagbesteding kwijt. “Ze moeten het natuurlijk zelf weten hoor maar als je het mij vraagt moeten ze het gewoon niet doen. Ik denk niet dat mensen zelf in staat zijn om hun grenzen aan te geven als het aankomt op grenzen aangeven. Op het moment dat je als overheid mensen gaat voorschrijven wat ze wel en niet mogen voorschrijven is het einde zoek. ”

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft laten weten haar plannen hoe dan ook door te willen zetten. “We hebben een woord voor mensen die voor anderen willen bepalen hoe ze mogen leven: fascisten. En fascisme bestrijden lijkt me geen taak voor de overheid. Maar dat is het wel. Dit land is compleet doorgeslagen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wordt de betuttel-in door GroenLinks georganiseerd? Die gasten hebben er een handje van om te vertellen hoe de gewone hardwerkende Nederlander moet leven. Ze vinden zichzelf de weg en de waarheid.

Andersdenkenden worden niet door hen getolereerd.🙅🙅

Corrie.

Reageer
gravatar

Paternalistisch … Hoe sexistisch! Mensen, die woorden als pater of mater gebruiken zijn hopeloos ouderwets en zitten gevangen in hun seksistische waanbeelden over de maatschappij!

Gebruik het woord parentalistisch! Betuttel je medemens modern en zonder vooroordelen!

Reageer