De Speld

Nieuwe fietslampjes sterven langzame eenzame dood in tas Elise

Een spiksplinternieuw setje fietslampjes, een witte en een rode. Weer vol goede voornemens om voortaan zichtbaar de weg op te gaan, stopt Elise ze na het afrekenen in haar tas. Het witte lampje klappert enthousiast tegen het rode aan. “Ze lijkt echt vastbesloten. Ik ga zeker weten een spannend leven aan een stuur tegemoet.”

Een maand later lijkt voor de lampjes eindelijk actie te komen als er een hand in de tas graait. “Shit, ik dacht echt dat ik een aansteker had”, zegt Elise tegen haar vriendin. Geïrriteerd doet ze de rits dicht en wordt het weer donker in de tas. Dan springt het witte lampje aan door een terloopse aanraking van Elises sleutelbos. “Dat was mijn enige lichtpuntje.” De rest van hun tijd slijten de lampjes steeds doffer knipperend tussen oude bonnetjes, koekkruimels en stukjes afgebroken plastic vork.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De laatste pil heeft Elise voor de zekerheid de ochtend na het onbeschermd vrijen met mij ingenomen.

Overigens rookt ze niet en ik ook niet. Ik zal eens navragen wie van mijn kameraden en vage kennissen na afloop in bed rookt.