Flickr / WikiMedia Commons

Dit zijn de rechtenvrije varianten op de genomineerden voor de World Press Photo

De genomineerde foto’s voor de World Press Photo 2019 zijn bekend, maar we hebben helaas niet de rechten om ze te laten zien. Daarom presenteren we hier een aantal rechtenvrije foto’s die er een beetje op lijken.

In de categorie Hedendaagse kwesties:

Deze krachtige foto van Olivia Harris brengt het debat over abortus in Ierland in beeld, voordat het via een referendum werd versoepeld. We zien een priester en iemand in een shirt met daarop ‘choose life’ op de top van de heilige berg Croagh Patrick.

Flickr / Chelmsford Diocese

In de categorie Spot nieuws:

Op de grens van Mexico en de Verenigde Staten zien we een drietal migranten uit Midden-Amerika een versperring beklimmen.

WikiMedia Commons / The White Mountain School

In de categorie Milieu:

Een foto uit de Los Angeles Times. Terwijl de rook van een bosbrand in Californie de lucht rood kleurt, staan daaronder geëvacueerde paarden vastgebonden aan een paal.

Flickr / ronca-art

In de categorie Algemeen nieuws – Enkel:

Buiten bij het Witte Huis pakt de Amerikaanse president Donald Trump zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron bij de hand. De foto toont de vriendschappelijke, haast intieme, manier waarop de leiders op 24 april 2018 met elkaar omgingen.

Flickr / Wonderlane

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de categorie Spot nieuws mis ik mijn spottende bijdrage die overigens rechteloos is. Waarschijnlijk doordat ik daarin de spot drijf met De Speld.

Reageer
gravatar

Ach, zo zit het hele nieuws in elkaar.

Wij kopiëren ook gewoon het buitenlandse nieuws en jassen het door de Goeggel Trenzleet. Vaak snappen we dan zelf ook niet wat er staat.

Reageer