NOS

Kan er dit jaar weer een integrale herhaling van de Elfstedentocht worden georganiseerd?

Omstandigheden gunstig voor nostalgische tv

Het zijn spannende dagen voor liefhebbers van integrale herhalingen van oude Elfstedentochten. Vandaag komen de eindredacteuren van de NOS samen om te kijken of het al mogelijk is om er een uit te schrijven. Volgens insiders zou zelfs een herhaling van de tocht van ‘97 mogelijk moeten zijn.

Om een herhaling uit te schrijven moet er maximaal 0 centimeter ijs liggen, moet het een beetje motregenen en er moet veertien dagen achtereen geen Erben Wennemars op tv zijn geweest. De dagelijkse metingen van de NOS zien er goed uit, met name onder bruggen ligt er water. Nederland maakt zich voorzichtig half verveeld op voor een godganse dag nostalgische tv.

Toch houdt hoofdredacteur Marcel Gelauff een slag om de arm voor hij het verlossende ‘zend maar uit!’ zal uitspreken: “We moeten niet op de zaken vooruit lopen. We willen allemaal dolgraag voor de duizendste keer zien hoe Piet Kleine een stempelpost mist, maar we zijn echt afhankelijk van de omstandigheden. De netmanager van Nederland 1 kan ervoor gaan liggen, maar het kan ook in een keer heel erg gaan vriezen, en dan moeten we ruimte maken voor een nieuwe elfstedentocht. Je hoopt het niet natuurlijk, maar dat kan nog steeds.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blijf allemaal maar lekker in de Randstad naar de TV staren! Wij zijn bereid alle wegen te blokkeren om te voorkomen dat al die gekleurde Randstedelingen hierheen komen en onze plekken voor onze TV-toestellen te bezetten!

Reageer
gravatar

De tocht van ‘97. Was dat niet die tocht waar half Nederland langs de kant met zo’n spuuglelijke oranje muts van Unox op die malle hoofden zich compleet te buiten ging en diezelfde mutsen ieder jaar als een stel idioten op 1 januari de zee in rennen?

Daar ga je toch niet naar zitten kijken: die zijn niet helemaal goed hoor!

Reageer