Shutterstock: Pladaphoto

Gebruik Ritalin afgenomen omdat kinderen betere shit hebben gevonden

'Op een gegeven moment heb je wat heftigers nodig'

Het aantal minderjarigen dat Ritalin gebruikt is fors gedaald. Dat komt omdat de kids betere shit hebben gevonden, stelt jeugdarts Lars Willems. “De kinderen van nu nemen Xannies broer, die nemen geen genoegen meer met een rita.”

Volgens Willems is de korte roes van een verhoogd concentratievermogen niet meer genoeg voor de regelmatige gebruikers. “Kijk ik zeg je eerlijk, op een gegeven moment heb je wat heftigers nodig. Flinke toeter haze, paar Xannies, huts! Slokkie hoestdrank. De kids doen het gewoon niet meer voor minder.”

De jeugdarts benadrukt dat de kinderen geen nerds meer zijn of zo. “Ze kunnen steeds beter meekomen met het echte werk. Ze zijn gewoon meer gaande, snap je? Je kan nu gewoon echt een leipe tijd met ze hebben.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In drugsgebruik zat aanvankelijk nog een element van aspiratie naar een ‘hoger bewustzijn’. Daarom heb ik het nooit tegengesproken, hoewel ik het bewustzijn niet zag. Naarmate het ingeburgerd werd, aangepast aan de burgerij, werd het steeds medicinaler.

Reageer
gravatar

De aspiratie vind je enkel nog in de maatschappelijke problemen rond de draaideur, van bijvoorbeeld supermarkt en ziekenhuis.