Shutterstock - A StockStudio

Duurzamer dan de broek: de korte broek

Het is een broek, maar dan met minder materiaal: de korte broek, het duurzame alternatief voor de lange broek zoals we die kennen. “We kunnen meer broeken maken, met hetzelfde materiaal. Of juist evenveel broeken maken en materiaal overhouden”, vertelt Sjors Bekkers, bedenker en oprichter van start-upbedrijf Shorts.

Bekkers: “De korte broek heeft als het ware geen broekspijpen, of hoe je dat ook wil noemen. Oké, je ziet dan wel van die witte benen, dat is misschien wat minder mooi. Maar je bespaart er soms wel vijftig procent materiaal mee.”

Voor de mensen die het wel erg heftig vinden om maar vijftig procent van een gewone broek te dragen heeft Shorts al een alternatief: de zogenaamde driekwartsbroek. Die bestaat uit vijfenzeventig procent van de stof van een broek.

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, of je knipt de knieën van je sjiens STUK.
Of je betaalt extra om iemand ander dat te laten doen.

ALTIJD goed luchten die knieën, ook als het winter is!
Trek je niks aan van die onkoele sukkels die niks van mode snappen!
HYPE is het helemaal!!

Reageer
gravatar

Dit is een kortzichtig alternatief dat vroeg of laat het menselijk leven ruineert en God onteert!

Ik bevestig dat God kleding heeft bedoeld als wijze om de deugdzaamheid van de mens te tonen voor de medemens en de Heer.

Ik ontken dat God kleding heeft bedoeld als een wijze om andere mensen te verleiden. Reinheid buiten het huwelijk en reinheid en trouw binnen het huwelijk.

Het is zeker een Godslastering wanneer het tonen van de benen is bedoeld om een mens van gelijk geslacht te verleiden.

Getekend: Kees van der Staaij

Reageer
gravatar

De discussie over het milieu en klimaat wordt gedomineerd door drammers die een lichtend voorbeeld van Nederland willen maken. Ik neem afstand van ondernemers, die de Nederlandse broekendrager in de kou willen laten staan! Weet dat ik de Nederlandse broekendrager nooit zal laten vallen; desnoods stop ik met het subsidieren van dergelijk drammende ondernemers!

Reageer
gravatar

Wij zijn al bezig met de tandembroek, voor 2 mensen die het liefst samen lopen. Je kunt hem ook solo gebruiken, in dat geval span je hem aan de bovenkant aan met een touw van duurzaam vlas.

Reageer