Flickr.com / US Department of Education

Afzakken van vwo naar havo wordt eenvoudiger

‘Iedere vwo’er verdient een eerlijke kans om zijn familie teleur te stellen’

Het wordt makkelijker voor scholieren om de overstap van het vwo naar de havo te maken. Dat heeft minister Arie Slob bepaald. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren is blij met de vooruitgang.

“Voor veel vwo’ers was het lastig om de stap omlaag te maken,” vertelt Remi Kwak van het LAKS. “Met name degenen met een goed stel hersens, een puike motivatie en een zorgeloze jeugd hadden moeite om het gebrek aan verwachtingen waar te maken.”

De oorspronkelijke manier om af te zakken – een wietverslaving, bezit van een Playstation met Red Dead Redemption 2 en ouders die scheiden – is voor veel scholieren te hoog gegrepen.

Om de overgang te stroomlijnen zijn daarom nieuwe maatregelen ingevoerd. Zo betekent een week afwezigheid bijvoorbeeld meteen een enkeltje havo. Hetzelfde geldt voor een onvoldoende halen voor wiskunde en voor drie keer te hard niezen tijdens geschiedenis.

Slob: “Iedere vwo’er verdient een eerlijke kans om zijn familie teleur te stellen.”

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kan natuurlijk altijd via het mbo, hbo en 10 jaar universiteit nog steeds een nutteloze baan bij de overheid proberen te bereiken