Bron: YouTube - NBC News

Stel dat met 150 kilo blauw vuurwerk aankondigt dat het een jongetje krijgt vindt geslacht niet belangrijk

‘Als het maar gezond is’

Ivo en Suzanne van Hoof verwachten in maart een jongetje, maar dat weet de omgeving van het stel nog niet. “Ons maakt het niet zoveel uit”, zegt Ivo. Om hun vrienden en familie te verrassen hebben ze onder andere twaalf kunstschaatsers, twee banketbakkers, zeshonderd heliumballonnen en 150 kilo blauw kunstvuurwerk in een afgehuurde discotheek laten aanrukken. Suzanne: “We maken er gewoon een geintje van.”

Ook voor Suzanne is het geslacht van het kind onbelangrijk: “Als hij maar gezond is. Dat is het enige wat telt.” Ze strijkt nog één keer de outfits van de schaatsers die vanavond op het feest de taart zullen presenteren. “Zo benieuwd naar de reacties op de gezichten als de blauwe rookkanonnen afgevuurd worden. Hopelijk kan ik die nog zien.” De deurbel gaat en er wordt een doos blauwe ijsblokjes bezorgd.

Suzanne en Ivo benadrukken dat het geslacht van hun kind geen belangrijke rol in de opvoeding zal spelen. “Als hij later barbiepoppen wil opmaken, is dat helemaal prima. Het is een beetje achterhaald toch, dat idee dat jongens en meisjes zo anders zijn?” zegt ze terwijl ze met de schaatsers nog een laatste keer de choreografie van de onthullingsdans doorneemt. “We denken zelf aan een unisex naam, zoals Sprinter of Zon. Zo voorkom je dat je kind meteen in een hokje wordt geplaatst.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk ook weer aan Mengele die als oorlogsmisdadiger, kamparts, probeerde de erfelijkheid te bestuderen en aan te passen, met een speciale interesse in tweelingen. In Brazilië in het dorp waar hij na de oorlog zijn experimenten deed was 1 op de 5 kinderen tweeling, normaal is dat 1 op de 80. Hij had zich altijd geïnteresseerd in tweelingen. Toch blijkt dat de hoeveelheid tweelingen daar al veel langer bestond. Dus wat is het lot of wat is toeval.

Reageer
gravatar

Ik vertegenwoordig weliswaar hiermee Ouderwetsche Waerden, maar ik wil bij deze graag mijn rechten opeisen!

PS Vol of halfvol morgenochtend?