SariMe / Shutterstock.com

Protestbeweging ‘gele hesjes’ ook in Nederland gesignaleerd

De protestacties van de gele hesjes zijn van Frankrijk nu ook naar Nederland overgewaaid. Op verschillende plekken in het land komen ze samen om de weg te blokkeren. De groep is het niet eens met de aangekondigde verhoging van het btw-tarief.

Karin van de Veght (41) krijgt veel kritiek naar haar hoofd geslingerd, als ze om 8.15 uur de twaalf actievoerders van protestgroep de Topkikker de weg op leidt. Gemeenteraadslid Simon van Brueghel: “Het is ronduit verwerpelijk dat de protesten rondom basisscholen zijn georganiseerd. Het is zeer ontregelend en de situatie kan snel verder escaleren. De economische schade is al niet te overzien door mensen die te laat op hun werk komen, maar het protest kan zich makkelijk uitbreiden naar Den Haag. Je moet verbaasd opkijken als er straks een baal houtsnippers op het Binnenhof wordt gegooid.”

De enige financiële geograaf van Nederland, Ewald Engelen, ondersteunt het protest: “Eindelijk komt de jongere middenklasse in opstand tegen het neoliberalisme. De verliezers van de globalisering komen hun gelijk halen.”

Sammie (6) bevestigt de analyse van Engelen: “We willen de weg oversteken en op het klimrek spelen.”

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Le Gorafi


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Effe goed opletten, de actievoerders van de Topkikker hebben groene hesjes aan ipv gele.
De groene hesjes zijn een extremistische splintergroep met een voorkeur voor grof geweld en vernielingen.

Reageer
gravatar

De opmerking van Sammie: “We willen de weg oversteken en op het klimrek spelen.” is te beknopt. Op Facebook kun je zijn hele verhaal lezen. Sammie en z’n leeftijdgenootjes protesteren ook tegen de bemoeienis van de extreem linkse Amsterdamse grachtengordel inzake de Zwarte Piet-discussie.

Sammie en z’n leeftijdgenootjes willen dat de Nederlandse cultuur blijft zoals die is. 👍👍

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Connie, ik begrijp de nostalgie van Corrie wel een beetje. Ze wil zestig jaar terug toen ze pas zes jaar oud was. De tijd dat ons land door Rutte en zijn voorgangers nog niet was verkwanseld.

gravatar

Lees als :

Lieve Connie, ik begrijp de nostalgie van Corrie wel een beetje. Ze wil zestig jaar terug in de tijd, toen ze pas zes jaar oud was. Het was de tijd dat ons land door Rutte en zijn voorgangers nog niet was verkwanseld.