MinDof / Shutterstock.com

Intervaltraining Manon: 200 meter rennen, 3 maanden rust

De 23-jarige Manon is bezig met een intervaltraining. De intervaltraining bestaat uit 200 meter rennen, 3 maanden rust en dan weer 200 meter rennen.

“Voorheen had ik altijd moeite om me te motiveren voor een rondje hardlopen”, vertelt Manon. “Maar dit schema hou ik nu al bijna 3 maanden vol. Overmorgen komt wel weer een moeilijk moment, want dan staat de volgende 200 meter op de planning. En ik weet niet of ik dan al genoeg gerecupereerd ben. Maar goed: dat is interval.”

Manon adviseert andere sporters om ook vaker intervaltraining te doen. “Het is een stuk leuker dan conditietraining. Je bent niet constant aan het rennen maar kunt tussendoor even uithijgen, genieten van de omgeving, of op wereldreis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eén van de meest handige eigenschappen die planten en bomen hebben is het produceren van zuurstof. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat wij als mensheid kunnen bestaan. Een bedankje zo nu en dan is dus wel op zijn plaats. Wat veel mensen echter niet weten is hoe planten nu precies zuurstof aanmaken.
De eerste, en meest bekende, stap in het voedingsproces van een plant is het omzetten van zonlicht in energie. Dit wordt fotosynthese genoemd. Speciale cellen in de bladeren van planten genaamd fotosynthetische pigmenten kunnen lichtenergie veranderen in chemische energie. Deze chemische energie wordt vervolgens gebruikt om koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) om te zetten in suikers zoals glucose. Hierbij komt zuurstof (O2) vrij als afvalstof. Grappig genoeg komt de zuurstof niet van koolstofdioxide maar van het water molecuul. Planten zetten dus eigenlijk helemaal geen CO2 om in zuurstof, zoals vaak wordt beweerd.