Youtube.com / Democraten66

Minister over mislukt pensioenakkoord: ‘Ik ben er nog niet zo mee bezig, komt later wel’

Wouter Koolmees ligt niet wakker van het mislukken van de gesprekken over een nieuw pensioenstelsel. De minister van Sociale Zaken is er naar eigen zeggen nog niet zo mee bezig: “Dat komt later wel een keer.”

Koolmees: “Laatst vroeg Mark Rutte aan me of ik mijn pensioenakkoord eigenlijk al had geregeld. Toen dacht ik wel even van ‘verrek, ja’, maar dat was maar van korte duur. Uiteindelijk is het toch een ver-van-mijn-bed-show.”

“Ik weet natuurlijk wel dat het belangrijk is”, geeft de minister toe. “Maar het is ook zó ingewikkeld en zó saai om met de sociale partners te praten. Ik ben 41, ik heb wel leukere dingen om over na te denken. Werknemersverzekeringen en algemeen sociaal-economisch beleid bijvoorbeeld.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wetenschappers zijn druk in de weer met het ontrafelen waarom cellen verouderen en waarom we uberhaupt sterven. Als ze daarmee klaar zijn en de bevolking volgens hun bevindingen genetisch manipuleren wordt iedereen 120.
Dan moeten we de pensioenleeftijd een jaartje of 40 optrekken, dat spreekt voor zich. Dus inderdaad, nog veel te vroeg om nu al aan pensioenakkoorden te gaan denken.

Reageer
gravatar

Als ze er niet op tijd uit zijn, verhogen ze toch gewoon de pensioengerechtigde leeftijd weer met een paar jaar?
Geeft ze volop de ruimte om het er nog eens uitgebreid over te hebben.

Reageer