Shutterstock / Robert Hoetink

Nederlanders geschokt over darmaandoening Máxima: ‘waar heeft een koningin darmen voor nodig?’

'Peristaltiek en royalty gaan niet samen'

De darminfectie van koningin Máxima komt als een grote schok voor royaltyminnend Nederland. Koningshuiswatchers vragen zich af of het wel verstandig is voor een koningin om darmen te hebben.

“Een koningin met darmen is typisch iets van deze tijd, haar voorgangsters hebben zich altijd verre gehouden van peristaltische bewegingen”, aldus koningshuiskenner Marc van der Linden. “De meeste Nederlanders hebben darmen, dus Máxima denkt dat ze dichter bij het volk staat als ze haar spijsvertering ook tot het logische einde kan volbrengen. Maar het is een beetje naïef om te denken dat je als lid van het koningshuis jezelf kan beperken tot de leuke kanten van het bezit van een darmkanaal.”

Ook Reinildis van Ditzhuyzen denkt dat Máxima een flinke flater heeft geslagen door zich in te laten met een darmstelsel. “We hebben in Engeland ook al gezien hoe het mis is gegaan: Darmperistaltiek en royalty gaan gewoon niet samen. Dat is misschien ouderwets, maar er blijft niet veel meer over van het sprookje van het koningshuis op het moment dat koninginnen ook gewoon in staat zijn een grote boodschap te persen. Dan kan je bij wijze van spreken net zo goed op Koningsdag met wc-potten gaan smijten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens andere media is ze ziek teruggekomen uit China.
Misschien moeten de familie wat vaker bij de chinees in Wassenaar gaan eten eten, om de koninklijke darmen wat wat te trainen.
😉

Reageer
gravatar

Als Max voortaan tijdens werkbezoek aan Schubbekutteveen een loeiende knetterruft laat mag daar best een beetje begrip voor zijn. Anders heeft ze het straks weer.

Reageer
gravatar

Ik mag erop wijzen dat H.K.H. Màxima geen, nogmaals géén blauw bloed heeft. Dat verandert ook niet als je slaapt met iemand van adel.

Zelfs niet met hoge edellieden, zoals koning, keizer en admiraal;
als plebs geboren poepen, plassen, winderen en boeren ze allemaal.

Reageer