Monkey Business Images / Shutterstock.com

Nederlander besteedt gemiddeld 20 jaar van leven aan ‘koffietje doen’

'Cappuccinootjes, americanootjes'

Iedereen doet wel eens een koffietje, maar heb je er wel eens over nagedacht hoeveel koffietjes je in totaal doet? Recent onderzoek wijst uit dat een gemiddeld mens in zijn leven in ruim 20 jaar kwijt is aan het doen van koffietjes.

Onderzoeker Flemmo te Gader: “Zeker in de leeftijdsgroep van 20 tot 35 jaar zien we dat het erg populair is. In die tijd zijn mensen vrijwel iedere dag koffietjes aan het doen. En dan hebben we het echt over allerlei koffietjes, of het nou cappuccinnootjes zijn met een oud-studiegenoot die ze echt al vét lang niet hebben gezien, americanootjes met een ex waar ze stiekem nog in geïnteresseerd zijn, of pumpkin spice lattetjes met een veroordeelde crimineel met mooie ogen. Op latere leeftijd neemt het doen van koffietjes overigens af, maar bij elkaar opgeteld ben je al gauw 21,3 jaar per mensenleven eraan kwijt. Dat zijn miljoenen koffietjes.”

In het onderzoek zijn ook ‘bakkie drinken’, een ‘warme caffeïnedrank betrachten’ en ‘een zwarte rakker leuten’ meegenomen. “Vanzelfsprekend”, stelt Te Gader. “Zolang de koffietjes maar gedaan worden en er een suggestie van plichtmatige gezelligheid omheen hangt, is het eigenlijk allemaal hetzelfde: het verspillen van tijd aan mensen die je niet werkelijk kent en eigenlijk ook niet wilt leren kennen, en het betalen van een hoge prijs voor koffie die je toch gedachteloos opdrinkt in een zaak met oncomfortabele stoelen en muziek waarvan de ware betekenis in zwoele gitaarcovers verloren gegaan is.”

Te Gader merkt op dat alle beloftes tot koffietjes die uiteindelijk niet gedaan werden niet zijn meegerekend. “Als je al die ongedane koffietjes er nog bij zou optellen dan zit je al gauw richting de 60 jaar. Sterker nog, sommige mensen zijn eigenlijk hun hele leven bezig met het maken van loze beloftes tot het doen van koffietjes.”

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

SHUT UP, GET OUT AND DON’T LET THE DOOR HIT YOU ON THE WAY OUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gravatar

Oh nee jongens, we moeten nu direct een uitkering voor Desi regelen. We weten allemaal hoe hij is, het is bijna december en dan verandert hij in een BEEST!

gravatar

Over dit soort dingen hoor je niet te ruilen. Maar goed, omdat je mij geen keus laat. Ik heb hier een steen in mijn schoen waar ik gaarne van af wil.

gravatar

Oké dan: je weet dat moslims mensen zijn als alle andere? Er zitten ook hele nare extreem-rechtse tussen. Deze kleine minderheid onder de moslims loopt bij dag over straat en scandeert daar dan zaken als: “Erdogan is onze leider, Joden moeten we doden, homosexuelen gaan we van daken gooien, vrouwen moet je besnijden en mogen het huis niet uit zonder burqa”.

gravatar

Een tijdje geleden heeft er eentje de ramen van een koosjer restaurantje bij mij in de wijk ingegooid. Het was al vervelend genoeg dat heel progressief Nederland dit begrijpelijk leek te vinden maar de voorman van jou partij in Amsterdam is júist vrienden met die gekken.

Dit heeft toendertijd de sfeer bij mij in de wijk naar een intens dieptepunt gebracht.

gravatar

@Jesse,

Zou jij voor mij, gewoon als vrienden onder elkaar, het zo kunnen regelen dat die voorman van GroenLinks in Amsterdam aan een boom wordt opgeknoo…euh levenslang in een tbs kliniek wordt gestopt? Hij doet mij echt heel erg denken aan Ernst Röhm.

gravatar

Bokhoven heeft geen verstand van koffietjes doen, maar wel van biertjes drinken, beter gezegd liters gerstenat zuipen. Hij heeft er minstens twintig jaar van zijn leven aan besteed. Dat heeft hij zelf onderzocht.

gravatar

Tijdens ons theekransje zei de heer Steeds, dat veel koffie drinken ongezond is.
De Gezondheidsraad heeft immers bezwaar aangetekend tegen de enorme bekers die door koffiebars worden verkocht. De raad adviseert, dat “iedereen het moet doen met een koffietje.”

Alle aanwezigen waren het daar gloeiend als hete thee mee eens.

gravatar

Interessant, interessant.

Maar hoe zit het eigenlijk met proseccootjes, roseetjes, wijntjes, en biertjes?

Wat is dat eigenlijk met die verkleinwoordjes?

Wist u trouwens dat roseetjes soms inderdaad bestaan uit witte wijn waar een scheutje rood bij is gepleurd?

Reageer
gravatar

Een bakkie pleur? Koffie met een spruitjesgeur! Dat is zó erg anno jaren ’50. Anno nu zal geen koffiedrinker zich nog durven vertonen met dit soort brouwsels. de KNVB (hier: de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Baristas, beschermvrouw H.K.H. Mea Maxima) wil deze drank én de niet erg sensitieve Senseo-apparatuur zo spoedig mogelijk uit de verkoop worden gehaald door D’ouwe Egberts en zijn kompaan Philips.