Youtube.com / #BOOS

Mensen verontwaardigd dat Dijkhoff kind niet aanbood om mee naar voetbalwedstrijd te gaan

De botte reactie van Klaas Dijkhoff op een Irakees jongetje heeft tot veel verontwaardiging geleid. De 8-jarige Nemr stond op het punt om uitgezet te worden naar Irak, maar voor de camera’s van BNN weigerde Dijkhoff het kind uit te nodigen voor een voetbalwedstrijd.

Twitteraar Stevo van Veen (36) vond het een pijnlijk fragment: “Die achtjarige jongen zit in zo’n uitzichtloze situatie, hij moet slapen met het idee dat hij iedere nacht van bed gelicht kan worden en binnen 24 uur het land uitgezet kan worden naar een land waar het oorlog is en waar hij bovendien nog nooit is geweest. Hoezo kan je dan als fractievoorzitter niet het fatsoen opbrengen om te zeggen: weet je wat? Zaterdag is PSV – Vitesse, ik heb wat vriendjes bij de kaartverkoop, ga lekker met me mee.”

Veel mensen zien het als een gebrek aan empathie van de fractievoorzitter van de VVD. “Excelsior – Groningen, Twente – RKC, Roda tegen Jong FC Utrecht, allemaal prachtige wedstrijden. Hoezo kun je zo’n jongetje niet gewoon in de ogen kijken en zeggen: kies maar, als je wil mag je broertje ook mee. Zo moeilijk is het toch niet?” plaatst iemand op Facebook. Andere mensen zijn stelliger. “Je bent een harteloze zak als je zo’n kind de mogelijkheid ontneemt om de Keuken Kampioen Divisie van dichtbij mee te maken voor je hem op het vliegtuig zet naar Azerbeidzjan.”

Dijkhoff zelf snapt de verontwaardiging over zijn reactie niet. Volgens hem zou het hek van de dam zijn wanneer hij één kind meeneemt naar een voetbalwedstrijd. “Er zijn honderden kinderen die we volgens deze argumentatie mee zouden moeten nemen naar voetbalwedstrijden. Veel Nederlandse stadions hebben daar helemaal geen ruimte voor. Moet dat dan ten koste gaan van seizoenkaarthouders? Dat lijkt me niet.”

Volgens FC Emmen-middenvelder Glenn Bijl is Nemr een schrijnend voorbeeld van het falende immigratiebeleid. “Door personeelstekorten bij de IND en de mogelijkheid om eindeloos door te procederen zitten we nu met honderden kinderen in dezelfde situatie. Het is nu aan de politiek om het beleid aan te passen zodat alle asielzoekerskinderen voortaan binnen drie maanden te horen krijgen of ze samen met een politicus naar een voetbalwedstrijd mogen.”

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klaas Dijkhoff zou “wat vriendjes bij de kaartverkoop” hebben.

Welnee, als vooraanstaande, geheel van empathie gespeende neoliberaal heeft hij niet zomaar wat vriendjes. Hij heeft “bevriende” lobbyisten van het grootkapitaal, die voor hem graag kaartjes voor wat dan ook willen bekostigen. Zelfs voor “honderden kinderen”!

Ontwaakt, verworpenen der aarde! Ontwaakt, verdoemden in hongers sfeer!

Reageer
gravatar

Echt beschamend dit.
Nemr (en zijn ouders die hier hun snor drukken) hadden al veel eerder uitgezet moeten worden.
Nu zitten ze eerst 8 jaar te profiteren, onterecht zo blijkt nu.

Reageer
gravatar

ik heb enorm veel medelijden met Getver. Illegale kinderen (en hun ouders) hebben hem tot de bedelstaf gebracht.
Klaas doe er wat aan, stuur hem geen grijpstuiver.

Makkers, ten laatste male, tot den strijd ons geschaard, en d’Internationale zal morgen heersen op aard.

gravatar

Op Facebook heb ik gelezen dat linkse gekkies een Pickwick theelabel-actie willen opzetten. Uitgeprocedeerde kinderen kunnen dan bij een kopje thee een politicus verrassen met een persoonlijke vraag op een theelabel. Zoiets als: ‘Mijn ouders hebben mij in Nederland verwekt om asiel af te dwingen. Mag ik blijven?’

Ook leuk.🍵🍵

Corrie.

Reageer
gravatar

Voor Connie is Facebook (en Twitter?) de meest betrouwbare en dus ook meest gebruikte bron, zolang ze maar een niet-sociale inhoud hebben.

Zoiets als: “Mijn ouders hebben mij in Nederland verwekt om altijd tegen “linkse gekkies” aan te schoppen.

Mag ik daarvoor wat subsidie krijgen van Klaas zijn “rechtse vriendjes”? Ook leuk. 🍵🍵

Pietje

gravatar

Verrek, ik zie nu de fout ook. Mijn verontschuldiging Connie. Helaas, helaas, helaas is corrigeren bij De Speld niet mogelijk. Je houdt een bloemetje van mij tegoed.

P.S. Als ik gelovig was geweest, zou ik nu spontaan aan een opperwezen om vergeving gaan vragen.

gravatar

Zijn die Dames echt altijd Naakt of hebben ze ook wel eens kleren aan, bijvoorbeeld als ze even voor een boodschap naar de supermarkt moeten? Of zijn ze dan ook Naakt, want als dat zo is dan vraag ik me af of ze wel echt in mijn buurt zijn want ik zie nooit Naakt Dames bij mijn buurtsuper

gravatar

Jij bent naakt … en zo vind je dames in jouw buurt.
Mijn ervaring: de dames hebben een uniform aan en arresteren me voor onzedelijk gedrag,

gravatar

Binnenkort een karavaan van 7000 Zuid-Amerikanen die hier komen ‘voor een voetbalwedstrijd’.

Of Afrikanen.
Of allebei.

Of uit Noord-Afrika, Centraal-Azie, …

Of allemaal tegelijk.

gravatar

En bovendien bleek het veel te duur Henk. Vergeet niet dat Klaas pas net begonnen is en daarom nog niet zoveel dienstjaren bij de VVD heeft opgebouwd.