Tatui Suwat / Shutterstock.com

Opgravingen tonen restanten van flashmob

Bij opgravingen in Gouda zijn restanten van een flashmob gevonden. De flashmob kwam tevoorschijn tijdens de verbouwing van een winkelcentrum.

Archeoloog Wilco Arinx was zeer verrast door de flashmob. “Ik had het niet verwacht. We weten al langer dat de flashmob erg populair was bij de mens van de vroege jaren tien van de 21ste eeuw, maar het gebeurt niet vaak dat we er nog restanten van terugvinden. Na een korte periode stierf het een redelijk roemloze dood.”

Deze flashmob in Gouda bestaat uit zes vrijwel volledige skeletten in een komische houding. Volgens Arinx duidt dat erop dat er tijdens deze specifieke flashmob plotseling een geestig dansje werd opgevoerd. “Over de muziek die ze daarbij draaiden kan ik weinig vinden, noch hoe omstanders reageerden op de vrolijke verrassing. Maar dat het slechts uit zes mensen bestaat kan erop duiden dat het niet een heel succesvolle flashmob was.”

De flashmob zal worden overgebracht naar het Archeon in Alphen aan de Rijn, zodat bezoekers kunnen leren wat voor capriolen mensen aan het begin van de 21ste eeuw uithaalden om kortstondig de aandacht te trekken in de hoop viral te gaan op het internet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, logisch; ze zijn eerst onderzocht (en ontvleesd) door het NFI in Delft en daarna wegens uitblijvende resultaten herbegraven op de plek van de oorspronkelijke vondst. Het NFI kwam er niet uit door de ronduit en rondom bedorven sfeer op directieniveau, top down.

gravatar

De zes van Gouda zijn feitelijk gewoon te vroeg voor de deur gaan liggen om na de verbouwing van dat winkelcentrum het als eerste te betreden. Door politiek geharrewar is nu pas de eerste spa in de grond gestoken, blijken de kosten ervan het budget al ruim te hebben overstijgt en zijn de toekomstige klanten nu al verdwenen.

Reageer
gravatar

Oh, ze wilden de nieuwste iPhone, en lagen daar in slaapzakken.

Kostten ze toen ook al 1000 euro?
Merkwaardig hoe graag mensen 2x zoveel geld willen uitgeven voor hetzelfde.

gravatar

Wat een boude uitspraken van deze archeoloog! Is deze man wel capabel? Heeft hij wel een C14-datering gedaan? En zo ja, zou hij dan niet op de uitslag moeten wachten?

Ik kan me de tijd nog herinneren dat iedere aandachtshoer aan een flashmob meedeed of deze zelfs organiseerde! Maar in Gouda loopt men ongeveer 10 jaar achter op de rest van Nederland. Dus is de kans erg groot dat deze resten van de flashmob in deze achterlijke buurt recenter zijn dan de genoemde datering!

Reageer