lassedesignen / Shutterstock.com

11 tips om geld te besparen

Aan het eind van de maand meer geld overhouden, dat willen we allemaal wel. Gelukkig hoeft geld besparen helemaal niet moeilijk te zijn. Deze tips van financieel experts maken geld besparen leuk en gemakkelijk:

1. Weeg in plaats van 1 euro 28 aan snijbonen 1 euro 22 af.

2. Als je de hele winter non-stop seks hebt blijf je lekker warm zonder dat je de verwarming aan hoeft te doen.

3. Begin een koffiebedrijf met vestigingen over de hele wereld en sluit een deal met de overheid waarmee je bijna geen belastingen hoeft te betalen. Op die manier houd je makkelijk een paar honderd miljoen per jaar extra over!

4. Vraag je bij elke aankoop af: leert dit me de vier nobele waarheden, dukkha, samudaya, nirodha en marga, beter begrijpen? Zo nee, koop het dan niet.

5. Wordt hongerkunstenaar. Het gaat dan wel niet goed met de kunstsubsidies, maar om hongerkunstenaar te worden heb je helemaal geen geld nodig. Met een beetje geluk schrijft er een depressieve Tsjechische jood nog een verhaal over je.

6. Je kan tot wel honderd procent besparen op je inboedelverzekering door ‘m niet te betalen.

7. Laat elke maand een Noorse bosgeest een vloek uitspreken over een vast bedrag zodat je door zwarte magie wordt belemmerd om het uit te geven.

8. Loterijen delen vaak heel veel geld uit. Besparen is niet alleen vasthouden aan je geld, maar ook kansen zien. Geef daarom elke cent die je kan missen uit aan krasloten.

9. Je kan veel geld besparen door je huis goed te isoleren. Als je ver weg gaat wonen van de bewoonde wereld leer je geen mensen kennen en hoef je geen geld uit te geven aan sociale verplichtingen. Als je jezelf ook nog leert om op beren te jagen hoef je bovendien niet meer honderden kilometers met de hondenslee naar de supermarkt te reizen voor eten.

10. Veel energieleveranciers geven korting aan nieuwe klanten. Kidnap een bus vol passagiers, rijd er mee naar de Eneco en zeg dat het allemaal nieuwe klanten zijn. Gebruik hun energie vervolgens zelf.

11. Koop sperziebonen in plaats van snijbonen, de kiloprijs is lager.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

punt 1 levert alleen wat op als je contant betaalt, maar die extra muntjes in je portemonnee betekent wel dat je zwaarder bent en dus meer benzine verbruikt als je met de auto naar de winkel gaat. Lopen dus!

Reageer