Studio Speld / Shutterstock

Man met wietshirt heeft ergens misschien wel een punt

Berend is 42 en draagt een cannabisshirt. Daar wil hij misschien wel wat mee zeggen, ergens. Op witte shirt staat immers een groen cannabisblad afgebeeld, met daaronder de tekst cannabis, waarmee de man misschien wel iets uitdraagt over hoe hij leeft of zich misschien wel afzet tegen de maatschappij.

Het is niet bekend hoe goed de man heeft nagedacht over de boodschap die hij misschien wel overbrengt. Maar als we de iets te dikke man in korte broek en wietshirt over straat zien lopen, kijkt hij ietwat boos om zich heen. Wat wil hij zeggen? Komt het dragen van het cannabisshirt voort uit een doorwrochte maatschappijanalyse? Wil hij zeggen dat het hypocriet is dat je over het algemeen wel alcohol mag drinken maar geen wiet mag roken? Of laakt hij het Nederlandse softdrugsbeleid waarbij particulieren wel wiet mogen kopen, maar de productie en handel in wiet illegaal is?

Vragen, diepe vragen. We hebben geen antwoorden.

Maar de man met wietshirt heeft ergens misschien wel een punt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het brengt geld in het laatje.
Hasj is eigenlijk alleen geschikt voor inheemse culturen die hun verstand nog niet kunnen gebruiken.
Het tropenmuseum.

Reageer
gravatar

Inheemse culturen, als in import-Amsterdammers? Of Marokkanen? Weespenaren of West-Friezen van bij Enkhuizen? Inwoners van Groenlo, Almelo of Horst? Indo’s, Eindhovenaren? Een ruime keus die de duidelijkheid belemmert.

gravatar

“ergens misschien wel een punt”

Beste medereaguurders, ik hoef niet te weten waar dat punt zich bevindt, noch heb ik de =behoefte aan een beschrijving van dat punt …

Reageer
gravatar

Volgens mij is het gewoon een domme toerist met een dikke reet.
Of eigenlijk pens. Vooral.
En de rest ook.

Wat zijn die geruite lappen die aan hem hangen?
Is dat een omgeknoopt overhemd?

Reageer