Flickr.com / Morehead 2015

Afgestudeerde mbo’er krijgt titel ‘afgestudeerde mbo’er’

Wens van GroenLinks wordt ingewilligd

Vanaf 2019 krijgen deelnemers van het mbo, net als wo’ers en hbo’ers, een titel als ze afgestudeerd zijn. Dat was een vurige wens van GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil. Per 1 januari krijgen afgestudeerde mbo’ers daarom de titel ‘afgestudeerde mbo’er’ voor hun naam.

Özdil beschouwt de titel als blijk van erkenning. “Mbo’ers zijn waanzinnig belangrijk voor onze samenleving. Zij zijn bijvoorbeeld heel goed in dingen doen waar andere mensen simpelweg geen zin in hebben. Wij wilden dan ook dat zij zich net zo gewaardeerd voelen wanneer ze afgestudeerd zijn als mensen met ‘drs.’ of ‘dr.’ voor hun naam.”

Mbo’er Mike reageert enthousiast op de maatregel. “Nu kan ik alleen nog maar ‘Mike Loens’ onder een e-mail zetten. Vanaf 2019 wordt dat dan ‘afgestudeerde mbo’er Mike Loens’. Tering ziek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat laat maar weer zien dat dat elitaire kliekje ver van de maatschappij staat. De meesters en juffen op het MBO noemen de kinders ‘studenten’. Vroeger sprak men nog wel eens van ‘scholieren’, maar als je dat anno 2018 nog doet krijg je een klacht wegens discriminatie aan je broek.

gravatar

Weer zo’n belachelijk initiatief van GroenLinks. Het is alleen maar bedoeld om zieltjes te winnen. Een beter initiatief lijkt me om Nederlanders in het algemeen een titel te geven. Een Nederlander zonder migranten afkomst is 100% NL. Wanneer je een Nederlander bent met een migranten afkomst ben je 50% NL. (dubbel paspoort).

Misschien moet ik meneer Wilders van de PVV daar eens over mailen.💌💌

Corrie.

Reageer