txking / shutterstock.com

‘Het draait allemaal om geld’, aldus man die afgelopen 5 seconden over de wereld heeft nagedacht

'Weet je joh, die grote bedrijven geven helemaal niks om jou'

Terwijl hij de resten nachochips van zijn vingers likte en nog een slok energiedrank nam, doorzag de 28-jarige Joran van Mierlo de wereld. “Weet je wat het is”, zei hij tegen zijn buurjongen Achilles (16), nadat hij de voorgaande 5 seconden had nagedacht over de staat van de moderne maatschappij. “Het draait allemaal om geld.”

“Weet je joh, die grote bedrijven geven helemaal niks om jou”, zegt hij zonder zijn blik van het reclameblok op televisie te wenden. Hij is gul met zijn nieuwe inzicht, Achilles luistert ademloos naar zijn woorden. “De grote bedrijven geven maar om één ding, en dat is geld.”

Volgens Van Mierlo kon hij ‘de radertjes in het hoofd’ van zijn buurjongen ‘horen kraken’. “Die knul is 16, die weet nog niet wat de wereld voor hem in petto heeft. We worden allemaal bespeeld man. Als marione… mario… hoe zeg je dat? Als poppen. De mensen met macht hebben ons helemaal onder controle, weet je wel.”

De 16-jarige Achilles vertrok kort na de openbaring naar huis omdat hij ‘s avonds naar voetbaltraining moest. Zelf kan hij het wereldveranderende inzicht nog niet goed onder woorden brengen. “Joran had nog een stukje nacho in zijn baard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm, ‘van Mierlo’.
Dat was toch die hele diepe denker?

Misschien zou hij eens een dynamisch reclamefilmpje voor zijn denkbeelden moeten maken.
Dat ‘ie ergens loopt ofzo.

Maar ‘Joran’, dat is toch die seriemoordenaar?
En ‘van Mierlo’ is dood.
Er zit een verborgen boodschap in dit bericht.

Eng gewoon.

Reageer
gravatar

Van Mierlo de denker versus Joran de killer, in een persoon verenigd? Dat kan bijna niet anders zijn dan een old school schizofrenie. Tegenwoordig heet dat in vakkringen MPS, dat leidt niet automatisch tot TBS en dwangverpleging. Het OM slaagt er zelden in tussen de vele elkaar beschuldigende ‘ínwoners’ de juiste dader aan te wijzen. Als uitvloeisel van de anti-psychiatrie wil men alle patiënten zoveel mogelijk budgetneutraal onderdak verlenen, Strafpleiters krijgen speciale bijscholing om dat gat in de Strafwet optimaal te benutten. Zo mag Volkert van der Graaf binnenkort -met behoud van uitkering- emigreren, naar Brasschaat (Noord BelgIé),

gravatar

Hij zit helemaal geen televisie te kijken. Die dikke zwart-witte afstandsbediening is van een van de eerste spelletjesapparaten; toen nog alleen voor zwart-wittelevisies.

gravatar

Niet zo preuts, beste eindredacteur, dat ben jij anders nooit.

Aan Joran van Mierlo’s gezicht te zien bekijkt hij pornofilms die, zoals iedereen weet, alleen om seks en geld draaien.

In het echt zegt hij tegen de buurjongen die hem regelmatig helpt: “Het draait allemaal om geld. Weet je joh, die grote bedrijven lullen geven helemaal niks om jou. Hier heb je een tientje.”