Sasa Dzambic Photography / Shutterstock.com

Verbolgen Erdogan eist tips van Saoedi-Arabië over moord op kritische journalist

‘Je kunt hier niet zomaar verzwijgen hoe je zoiets aanpakt’

Recep Tayyip Erdogan is woedend over de vermoedelijke moord op een kritische Saoedische journalist in het consulaat in Istanboel. De Turkse president eist op hoge toon tips van het Saoedische regime.

“Ik neem deze zaak hoog op. Je kunt hier niet zomaar een journalist vermoorden en vervolgens doodleuk verzwijgen hoe je dat aanpakt”, zei Erdogan in een vlammende speech op de Turkse televisie. “Ik wil volledige openheid van Saoedi-Arabië, met praktische aanwijzingen.”

Het lichaam van journalist Jamal Khashoggi werd naar verluidt na de moord in stukken gehakt en het consulaat uit gesmokkeld. Erdogan roept daarom de Saoedische ambassadeur op het matje: “Misschien is hij wat toeschietelijker met informatie. Aan geruchten heb ik niets.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb begrepen dat Recep nu met de Saoudische daders onderzoek naar de werkwijze mag doen. Een soort stage. Ik ben blij dat Recep zo internationaal blijft samenwerken. Want laten we wel wezen, met Recep wordt je zo nu en dan internarionaal wel steffig voor het blok gezet.

Reageer
gravatar

Een democratie kan alleen bestaan als het volk een beetje volwassen is geworden. De dictators in het verleden waren als babysitters. Zonder hen kon het volk niet bestaan. Sommige volken zijn meer ontwikkeld dan andere, niet technologisch maar als ziel. De leiders van vandaag zijn echter zelf nauwelijks hun kindertijd ontstegen of volledig mechanisch, en de regels die zij met hun achterban verzinnen zijn allemaal geënt op de wieg en op de gezondheid waarbij rassenmenging het nieuwe ideaal is om het kind-zijn te behouden dat daar al meer de norm is.

Reageer
gravatar

Hierbij bepaalt de keuze tussen moedermelk en melk van de koe het kernconflict van de moderne samenleving, met de media die de keuzevrijheid verzorgen tussen de vele soorten alternatieve melk van de koe.