Altitude Visual / Shutterstock.com

Man die 17:05 van kantoor vertrekt kijkt neer op collega’s die om 17:00 vertrekken

“Ongelofelijk.” De 44-jarige kantoorklerk Harold werpt een minachtende blik over de afdeling. Het is 17:00 en zijn collega’s pakken nu al hun spullen. Zelf werkt Harold zonder uitzondering door tot 17:05.

“Om 17:01 kun je hier een kanon afschieten”, zegt Harold geïrriteerd terwijl hij z’n koffiekopje alvast naar de pantry brengt. “Om vijf uur klappen ze hier massaal hun laptopjes dicht! Wat een arbeidsethos…” Harold kijkt hoofdschuddend uit het raam en wijst op de stoet vertrekkende lease-auto’s. “Zo sneu, daar gaan ze allemaal, in colonne de parkeergarage uit omdat ze geen minuut langer willen werken dan nodig. Maar goed: ik moet er nu van tussen. Het is wel weer mooi geweest. Hèhè, daggie hoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat Harold even vergeet te melden is dat ie ‘s ochtends zo laat aankomt dat hij z’n auto achteraan het parkeerterrein moet neerzetten, waardoor hij uiteindelijk pas om 9:15 uur op z’n werkplek zit.

Die 5 minuutjes later weggaan ‘s middags compenseren dus niet eens wat hij ‘s ochtends laat liggen.

Als ie dan ook nog eens interviews gaat geven in die 5 minuten, schiet de werkgever er helemaal niets mee op dat hij nog even achterblijft.

Tenslotte is al lang komen vast te staan dat hij als laatste weg wil gaan zodat ie nog even een greep in de snoeppot in de kantine kan doen zonder dat iemand dat zogenaamd merkt.

Reageer
gravatar

Ik kijk bij mij op de gemeente altijd neer op collega’s die tussen de middag doordutten in plaats van even een ommetje te maken in de frisse lucht. Anders kun je er toch niet vol voor gaan tot 15 uur?

Reageer