Deboraht Suarez / Shutterstock

Student wil later huisjesmelker worden van studenten om lening af te betalen

Veel studenten maken zich zorgen of ze na hun studie hun vaak torenhoge studieschuld wel af kunnen betalen. Maar Jeroen Vissers (23) heeft al bedacht waar hij het geld vandaan gaat halen: hij gaat huisjesmelker worden van slecht onderhouden studentenwoningen.

“Natuurlijk moet ik even de schouders eronder zetten om die schuld af te betalen, maar als ik een paar panden opkoop in Groningen of Leiden heb ik een inkomstenstroom waarmee ik een heel eind op weg kom,” legt Jeroen uit. “Als ik bespaar op brandveiligheid en isolatie houd ik toch zelfs een paar tientjes per maand over die ik extra kan aflossen bij de DUO. Mijn eigen levensonderhoud betaal ik door studenten zelf op te laten draaien voor onderhoud en renovaties.”

Volgens Jeroen ziet zijn toekomst er zonnig uit: “Als ik 35 jaar lang studenten veel te veel heb laten betalen voor veel te kleine kamertjes heb ik misschien wel genoeg geld opgespaard om zelf een huis in Oost-Groningen te kopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, wie had ooit kunnen denken dat N.B. de VVD haar toekomstige achterban een mes in de rug zou steken: “Et tu, Brutus”.
Eén troost, als je het spoor volgt van de prinsen uit de Margriet-tak, dan ben in luttele jaren, grootgrondbezitter, multimiljonair en dan stort de VVD jou alle zegeningen toe. Slimme ‘belastingadviezen’, vrijstelling van O.G.-belasting en precario-rechten, beleggingsadviezen in Panama en offshore-constructies én, als je goed je best doet, een baantje als hoofd van de Integriteitscommissie als opvolger van Henry Keizer.