Sportnieuws

Nog altijd zijn verreweg de meeste ploegen in de Champions League niet Nederlands

Het lek is nog niet boven

Nu zowel PSV als Ajax zich heeft geplaatst voor de Champions League is er sprake van grote euforie bij de Nederlandse voetballiefhebbers. Toch is de crisis in het vaderlandse voetbal nog lang niet voorbij: liefst 30 van de 32 deelnemers aan het miljoenenbal komen niet uit Nederland.

“Het lek is echt nog niet boven”, constateert sportverslaggever Henk Hoijtink van Trouw daarom. “Nog steeds bestaat slechts 6% van het deelnemersveld van de Champions League uit Nederlandse ploegen. Natuurlijk, het is nog erger geweest, maar laten we wel met beide benen op de grond blijven staan.”

Telegraaf-correspondent Valentijn Driessen sluit zich bij Hoijtink aan: “Vergis je niet: 16 van de 18 Eredivisie-clubs spelen dit seizoen niet in de Champions League. Dat zijn harde cijfers. PSV en Ajax hebben zich nu gekwalificeerd, maar ik hoor niemand erover dat Heracles Almelo zich voor het 27e jaar op rij niet heeft geplaatst. Dit succes verbloemt heel veel.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit mag ook niet onvermeld blijven:
De dombobo’s van de KNVB willen het deelnemersveld aan de Eredivisie terugbrengen tot 16 deelnemers! En dit stupide plan wordt nog gesteund door de zogenaamde voetbalkenners in dit land. Minder teams betekent meer wedstrijden tegen de sterkere teams, betekent meer tegenstand en meer leermomenten voor de talenten van de hoogste voetbalklasse.
Onzin. Vergroot het aantal deelnemers naar 32! Meer Nederlandse teams die de poulefase van de Champions League kunnen bereiken, betekent meer inkomsten voor de Nederlandse clubs. Verzucht Wim Beekman (FC Emmen) niet iedere week wat hij met 40 miljoen op jaarbasis extra kan doen?
En met 32 Nederlandse teams in de Champions League heb je iedere week 3 wedstrijden tegen sterke teams; genoeg weerstand voor de talenten …

Reageer
gravatar

Op dit moment zijn er 17252726 Nederlanders.
Daarvan hebben er zich 17252693 niet weken te klassificeren voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

Schande!

Reageer
gravatar

Brood en Spelen: al eeuwen dé oplossing bij onoplosbare binnenlandse problemen. Het leidt de aandacht af, het is een goede uitlaatklep voor frustraties die anders in de Tweede Kamer (in een Opstand der Horden) het heersende VOC-klimaat zouden kunnen verpesten. En, last but not least, het levert een massa geld op. Dus: meer sport op tv en in de sportzaal , dat houdt de kiezer rustig.

gravatar

Wat dankzij buitenlandse spelers op clubniveau wél lukt, lukt niet op nationaal niveau. Wanneer besluit de KNVB dat talentvolle buitenlandse spelers, desnoods op een tijdelijk Nederlands paspoort, ook mogen meespelen in het Nationale Elftal? En opschieten svp, want inmiddels heeft de Duitse multinational Özil besloten niet meer in de Mannschaft te spelen, na consultatie van zijn prsonal coach Recep Tayyip E.
Met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui verliest Nederland al twee succesvolle kandidaten voor de nationale elf. Begin van een leegloop?

Reageer
gravatar

Dan nóg zijn Nederlandse ploegen in staat beiden te verliezen, daarin hebben wij een oerdegelijke reputatie opgebouwd in ’74, ’78 en 2014. Dat schept verplichtingen tegenover de FIFA, UEFA, IMF en de Chinese gokmaffia..

gravatar

Touché. En: getuige de woorden van pastoor Vandenmortele uit Sint Pilatuseik (Vlaanderen) tegen de dorpsidioot die hem na een begrafenis vroeg wat: “Uit stof zijt gij geboren en tot stof zult gij wederkeren” betekende. “Awel Stafke” zo sprak ‘m, “dat wil voor u zeggen:: Ezel zijt ge geboren en ezel zult ge sterven”.