Sogno Lucido / Shutterstock

Jezus Christus terug op aarde om zich uit te schrijven bij Rooms-katholieke Kerk

Jezus Christus is terug op aarde. De Zoon van God is teruggekeerd om Zich formeel te laten uitschrijven bij de Rooms-katholieke Kerk.

“Ik zat er al langer over te twijfelen”, geeft Christus toe. “Lange tijd dacht Ik dat het niet echt nodig was, en eerlijk gezegd vond Ik het ook te veel gedoe. Zeker in Mijn geval, met die langverwachte wederkomst. Maar Ik wil gewoon niet dat Mijn naam nog verbonden is aan een instituut dat zo stelselmatig kindermisbruik in de hand werkt en vervolgens verhult.”

De Heiland hoopt dat heisa uitblijft. “Ik kom Me gewoon even uitschrijven en dan hup, weer terug naar boven. Het is niet de Dag des Oordeels. Die stel Ik al weet Ik hoelang uit.” De Heer blijft ondanks de niet-apocalyptische reden van Zijn bezoek voorlopig nog wel even op aarde.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Het Vaticaan toont zich echter niet onder de indruk van de wederkomst. Paus Franciscus vond het tot drie keer toe niet nodig om te reageren op de uitschrijving van de Messias, en stelde dat er toch geen haan naar zou kraaien.

Het rechts-conservatieve kamp binnen de Kerk heeft het sowieso niet zo op Christus. “Dat Nieuwe Testament was wat ons betreft al veel te gematigd van toon”, zegt aartsbisschop Wim Eijk. “En dan komt Hij ons nu ook nog eens vertellen hoe het allemaal beter moet. Wij hebben de Kerk moeten opbouwen zonder Hem. Nu hebben we Hem niet nodig.”

Christus denkt nu na over een ander religieus instituut om zich aan te verbinden. “Ik weet namelijk wel zeker dat er iets is: Mijn Vader.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch wat cru, die wens van jou Henk. Vrouwen verenigd in #MeToo klagen nou al over dat ze zich zo vaak in het kruis gestaard c.q. getast voelen. Amerika’s eerste burger promoot juist “de blik op het kruis”

gravatar

Nou ja, logisch. Veronica begon ook als illegale zender op een boot. Zoiets moet effe settelen en dat geeft nu een keer wat gedonder.

gravatar

Hij kan beter Zijn Moeder sturen.

Dan kan Zij in één of ander achtergebleven Frans plattelandsgebied iets vertellen aan een paar eenvoudige kinderen en daarbij zeggen “maar dit is óns geheimpje, je mag het aan niemand verklappen, hoor!”

Moet je kijken wat een enorme positieve uitwerking dat op het plaatselijke toerisme heeft!

Reageer
gravatar

Correct me if I am wrong Bernadette, maar Maria’s eerste ‘meet and greet’ was toch zo’n honderd jaar terug met die meisjes in Portugal? Fatima, of zoiets? Nog meer toerisme? Lourdes kent al files van genezing zoekende rolstoelers en rollators..

gravatar

Aan de gemeente,

Uw broeder en medegenoot in de verdrukking en in het Koninkrijk, was ik op het eiland Schouwen-Duiveland om het Woord van God.

gravatar

Mijn Vader heeft mij naar de aarde gestuurd om de eindtijd voor te bereiden. De antichrist heerst al vanuit het Vaticaan over de rest van de katholieke wereld. Dus begin uw dagen maar te tellen.

Reageer