EvGavrilov / Shutterstock

Hoe kunnen we duurzaam ons drugsafval dumpen?

Het is weer festivalmaand en dus hoogseizoen voor drugsfabrikanten. Dag en nacht zijn zij aan het werk om aan de grote vraag te voldoen. Als de klus erop zit, kijken ze met tevredenheid naar de duizenden pillen en andere pretmiddelen die ze hebben gemaakt. Maar helaas weten ze vervolgens de duurzame paden om het chemisch drugsafval ergens te lozen nog niet te bewandelen. Wij geven daarom tips voor een volledig milieubewust drugsverwerkingsproces.

Doneer het aan de voedingsindustrie
Door grondstoffen een tweede leven te geven, gaat er niets verloren en kunnen mdma-resten bijvoorbeeld nog gebruikt worden om maïs te maken, of Mexicano’s.

Scheid je afval
Wees niet lui en stop je aceton, zwavelzuur en mierenzuur niet allemaal in dezelfde bak, maar doe ze netjes in de daarvoor bestemde vaten. Op de website van je gemeente kun je opzoeken waar de voor jou dichtstbijzijnde bakken staan.

Rijd even langs de milieustraat
Als ze vragen: “Is dit misschien drugsafval?”, zeg dan: “Haha, nee, hoe komt u erbij?” Bedreig vervolgens de familie van de milieustraatwerknemer met de dood als hij klikt.

Dump het in een meertje dat toch al vies is
Hier komt toch niemand, dus dan kan het geen kwaad.

Stop niet bij de productie, maar kijk verder
Gebruik in het distributieproces bijvoorbeeld liever geen onnodige verpakking. Doe de middelen dus niet in losse plastic zakjes of vetvrije papieren envelopjes die je maar eenmalig kunt gebruiken. Ga in plaats daarvan voor een linnen envelopje en een juten zakje.

De chemowagen
In bepaalde gemeenten rijdt de chemowagen rond. Verdeel de vloeistoffen over verschillende verfblikken en geef het in delen mee aan deze handige buurtservice.

Consumentengedrag
Overigens hoef je geen producent te zijn om je steentje bij te dragen. Ook als consument kun je duurzaam je afval lozen. Ga bijvoorbeeld op een festival niet zomaar ergens in het gras poepen en voorkom zo dat er schadelijke stoffen in de natuur terechtkomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien is het toch heel hard nodig dat de Kamer Van Cocehandel de juiste informatie gaat verstrekken.
Die vaten worden uit pure ontwetendheid in de natuur gedumpt:
“grondstoffen horen in de grond”.

Reageer
gravatar

Wij zijn voor elk initiatief om onze hardwerkende medeburgers een steuntje in de rug te geven. Dat daarenboven het milieu, een ontdekking van onze eigen coryfee Ed Nijpels, een handje wordt geholpen, draagt nog maar meer bij aan de feestvreugde.

Reageer
gravatar

Hmm., wanneer je echt duurzaam drugsafval wilt verwerken kun je beter die gasten aanpakken die het produceren.

Zoals iedereen weet zijn het de Marokkanen met hun mocro-maffia die erachter zitten. Ruimen die gasten!

?Pak de bron aan!?

Corrie.

Reageer