prostockproduction / Shutterstock

Jammer: Samira’s verlangen naar aandacht net niet ziek genoeg om influencer te worden

‘Ik zeg altijd: je bent dan misschien een lekker wijf, maar staat je gedrag in DSMV?’

Een domper voor de 18-jarige Samira: uit een beroepskeuze-test is gebleken dat haar zucht naar aandacht nét niet pathologisch genoeg is om een goede influencer te kunnen zijn.

“Bij bepaalde vragen voelde ik het misschien een klein beetje aankomen, maar het is toch een enorme teleurstelling voor me”, zegt Samira. “Kijk, als je me vraagt of ik dingen in scène wil zetten, mensen wil bedriegen en zelfs mijn argeloze familie in wil zetten voor views en een paar likes dan zeg ik: prima, sign me the fuck up. Maar bij het gedeelte over humor en authenticiteit krabbelde ik toch terug. Het gaat me te ver om die afgrijselijke neplach op te zetten of dat domme verbaasde ‘HUH???!’-hoofd te trekken dat je in al die thumbnails ziet.”

Influencer-deskundige Bert Bokhoven ziet dat vaker terug bij jonge mensen als Samira. “Ze kunnen zich niet over dat punt heen zetten dat ze hun smaak en waardigheid overboord zetten voor die laatste snippers aandacht. En dan zeg ik tegen zo iemand: Je bent dan misschien een lekker wijf, maar staat je gedrag in de DSMV? Zo niet, dan is het jammer, maar dan hebben ze gewoon pech. Zonder dat ziekelijke hoef je het internet niet lastig te vallen, met je sympathieke gedrag. Het spijt me, maar dan word je maar gewoon arts of hoogleraar.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

MeToo-bewuste redactieleden zouden nu toch achter hun flaporen moeten krabben. Speld’s zelfverklaarde opper-influencer Bert Bokhoven die zich hier zomaar een zwaar seksistisch rijm laat ontvallen jegens Samira, een nieuwe Nederlandse: Je bent dan misschien wel een lekker wijf, maar staat je gedrag in DSM vijf? Bert, dit kán gewoon niet.
Dit soort grappen kun je misschien wel naar dat geëmancipeerde meisje van Soundos maken,
maar niet naar een cultureel ongerepte Samira. Ze is hier al gefotografeerd zonder hoofddoekje, maar ook zonder balkje voor de ogen. Hoe gaat de Marokkaanse gemeenschap hier op reageren?

Reageer
gravatar

MeToo-bewuste redactieleden zouden nu toch achter hun flaporen moeten krabben. Speld’s zelfverklaarde opper-influencer Bert Bokhoven die zich hier zomaar een zwaar seksistisch rijm laat ontvallen jegens Samira, een nieuwe Nederlandse: Je bent dan misschien wel een lekker wijf, maar staat je gedrag in DSM vijf? Bert, dit kán gewoon niet.
Dit soort grappen kun je misschien wel naar dat geëmancipeerde meisje van Soundos maken,
maar niet naar een cultureel ongerepte Samira. Ze is hier al gefotografeerd zonder hoofddoekje, maar ook zonder balkje voor de ogen. Hoe gaat de Marokkaanse gemeenschap hier op reageren?

Reageer