Steve Photography / Shutterstock

Hoe je voor te bereiden op erbarmelijke omstandigheden van 21 graden en af en toe regen?

De weersvoorspellingen laten er geen twijfel over bestaan: eind deze week wordt het maar 21 graden en valt er af en toe regen. Hoe je voor te bereiden op deze extreme weersomstandigheden? 5 tips.

1. Koop een lange broek
Doordat een lange broek langer is aan de onderkant dan een korte broek krijg je het minder snel koud als er ineens een briesje opsteekt. Absoluut handig om er één in je kledingkast te hebben liggen Te koop bij: Bever Sport, legerdumps en kledingwinkels.

2. Ga niet ‘s avonds laat zonder t-shirt in het park zitten
Het lijkt ‘s middags misschien nog lekker weer, maar ‘s avonds kan het weerbeeld ineens omslaan. Dat je ineens denkt: ‘Oeh het is nu wel een beetje fris’. Neem daarom een t-shirt mee. Het klinkt nu misschien als veel moeite: maar voorkomen is beter dan genezen.

3. Zet de ventilator uit
De ventilator zorgt ervoor dat het nogal fris wordt in huis. Zet ‘m daarom tijdelijk uit. Geen zorgen: de ventilator kan altijd weer aan als het kwik weer stijgt.

 

 

4. Plan geen reizen met het openbaar vervoer
Met dit soort extreme weersomstandigheden kan het haast niet anders dan dat er problemen ontstaan op het spoor. Wees die problemen voor en stel al je reizen met het ov even uit. Werk thuis, of neem een vrije dag.

5. Stel je erop in
Ondanks voorzorgsmaatregelen kan het toch gebeuren dat je ineens een rilling voelt of dat de haren op je arm recht overeind gaan staan. Panikeer dan niet! Als je in paniek raakt, verlies je veel energie en kan je het nog kouder krijgen. Blijf rustig en klaag een beetje over het weer. Dat is de beste remedie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Punt 4 is dubieus. dat geldt namelijk altijd, ongeacht de weersomstandigheden, normaal, ongebruikelijk of extreem.

Om die reden hoort het niet in dit rijtje thuis.

Reageer