JoHo / Shutterstock

Taskforce lerarentekort: juf wordt Young Talent Manager

Duizenden kinderen dreigen na de zomer zonder juf te zitten. Als het aan de taskforce ligt die het lerarentekort moet tegengaan, stappen we zo snel mogelijk helemaal van dat woord af.

“Die functienaam was de bottleneck. Juf.” Stijn van Reije van de taskforce kijkt erbij alsof hij een slok zure wijn heeft genomen. “Daarom hebben we voor de juffen een creatieve out-of-the-box-solution gevonden: zij mogen zich voortaan Young Talent Managers noemen. We verwachten dat het beroep hierdoor binnen no time weer booming is. Mensen hebben behoefte aan Engelse woorden op hun cv.”

In een 8-jarig Young Talent Programme zullen de Young Talent Managers hun team de skills voor de middelbare school bijbrengen, staat te lezen in het adviesrapport van de taskforce (Rebranding de juf, 2018). Van Reije: “Je moet denken aan gymmen in een dynamische omgeving, de kleine pauze doorstaan en jawbreakers eten zonder te tranen.”

Als de afzonderlijke klassen bovendien worden samengevoegd tot een kantoortuinomgeving met flexwerktafeltjes, kan er volgens het adviesrapport onder één Young Talent Manager wel een team van honderdvijftig Young Talents geplaatst worden. “Lekker Lean & Mean.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *