Syda Productions / Shutterstock

Groot tekort aan mensen die ‘iets met mensen’ willen doen

Overheid zet in op studies die zich richten op met mensen werken

Werkgevers hebben grote moeite met het vinden van mensen die ‘iets met mensen’ willen doen. Vooral onder mensenmensen en mensen die met andere mensen aan het werk willen ontstaat een groot tekort, voorspelt het onderzoeksbureau van de Universiteit van Maastricht.

“We moeten jongeren opnieuw enthousiasmeren om ‘iets met mensen’ te gaan studeren, zegt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. “Zoals het er nu naar uitziet hebben we in 2022 een sterke behoefte aan mensen die het leuk lijken om in contact te staan met andere mensen voor hun werk, waarbij ze onder de mensen zijn.”

 

“Mensen die iets met mensen ambiëren zijn harder nodig dan ooit”

 

Van Engelshoven suggereert jongeren om alvast eens te kijken naar de arbeidsmarkt. “Natuurlijk klinkt het nu leuk om iets met computers te studeren, maar het toekomstperspectief voor iemand die mensen wil helpen en adviseren is momenteel erg interessant. Mensen die iets met mensen ambiëren zijn harder nodig dan ooit.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als er nu eens wat meer mensen iets met kunstmatige intelligentie zouden willen gaan doen. Wordt dit probleem kunstmatig binnen de kortste keren opgelost.

Reageer
gravatar

Veel van die vrouwenfilosofieën zijn aan mij ontleend. Ze worden alleen mechanisch toegepast om dezelfde instanties in stand te houden.
Ik heb feministes gelezen die hetzelfde beweren als ik en daarom op handen werden gedragen. Als ik het zeg willen ze me vermoorden. Zo erg is het narcisme.
Bijvoorbeeld dat vrouwen van nature hun eigen vagina niet kunnen zien als teken dat ze geen zelfkennis hebben. Ik was er al eerder op gekomen, meestal is dat de zin waar iedereen in 1 keer allround op afketst bij mij.

gravatar

Ik raak altijd wat kwijt als ik spontaan in de winkel kom. Dat komt door de ongekende trendsetting van de gierigheid. Ik moet twee dagen bijkomen.

Reageer
gravatar

Ik ben meer een mensenmens mens.Mijn hond is ook en echte hondenhond hond.We begrijpen elkaar.