Duizenden kinderen dreigen na de zomer zonder juf te zitten. Als het aan de taskforce ligt die het lerarentekort moet tegengaan, stappen we zo snel mogelijk helemaal van dat woord af.
“Die functienaam was de bottleneck. Juf.” Stijn van Reije van de taskforce kijkt erbij alsof hij een slok zure wijn heeft genomen. “Daarom hebben we voor de juffen een creatieve out-of-the-box-solution gevonden: zij mogen zich voortaan Young Talent Managers noemen. We verwachten dat het beroep hierdoor binnen no time weer booming is. Mensen hebben behoefte aan Engelse woorden op hun cv.”
In een 8-jarig Young Talent Programme zullen de Young Talent Managers hun team de skills voor de middelbare school bijbrengen, staat te lezen in het adviesrapport van de taskforce (Rebranding de juf, 2018). Van Reije: “Je moet denken aan gymmen in een dynamische omgeving, de kleine pauze doorstaan en jawbreakers eten zonder te tranen.”
Als de afzonderlijke klassen bovendien worden samengevoegd tot een kantoortuinomgeving met flexwerktafeltjes, kan er volgens het adviesrapport onder één Young Talent Manager wel een team van honderdvijftig Young Talents geplaatst worden. “Lekker Lean & Mean.”
Lekker Agile zeg!
Ook de naam van de werkgever nog even aanpassen naar Young Talent Academy De Klimop
En elke ochtend een korte stand-up houden.
Vooral niet dingen inhoudelijke bespreken.
Ja in het Engels klinkt dat toch allemaal van een heel wat hoger niveau.
Young Talent manager. Zou dat de vraag op de arbeidsmarkt niet nog verder verstoren?
https://speld.nl/2018/07/16/groot-tekort-aan-mensen-die-iets-met-mensen-willen-doen/
Zoals ik het begrijp stemmen deze mensen met “talent”, dus dat valt wel mee.
..moest natuurlijk zijn ‘werken’ en niet ‘stemmen’ want dat doe je maar in je eigen tijd.
Komt nog eens bij
Juf is ook volstrekt onvoldoende genderneutraal.
Ik denk inderdaad dat de oplossing vooral in een yuppige functienaam zit. Dat en paternaliserende woorden over dat ze “heel belangrijk werk doen” enzo.. Daar doet u het ook wel voor toch?