NOS

Trump eist dat Rusland budget verhoogt om verkiezingen te hacken naar 2% van bnp

President Trump heeft een harde eis op tafel gelegd in de onderhandelingen met de Russische president Poetin. De Amerikaanse leider wil dat Rusland het budget om verkiezingen te hacken onmiddellijk verhoogd naar 2% van het bruto nationaal product.

“Ik moet nu bijna in mijn eentje bevolkingsgroepen ophitsen, het vertrouwen in de media uithollen en de juridische macht ondermijnen. Rusland profiteert van mijn werk,” aldus Trump. “Ze draaien ons een poot uit. Ik wil niet langer alleen opdraaien voor het uithollen van de constitutionele orde. Erg oneerlijk.”

Volgens Trump is het vrijmaken van budget voor het hacken van verkiezingen al jaren geleden afgesproken en is het hoog tijd dat die afspraak wordt nageleefd. Als Rusland aan de maatstaf wil voldoen moet het land 34 biljoen gaan uitgeven aan hackers, trolfabrieken en andere innovatieve methoden om de bijl aan de wortel van de liberale democratie te zetten.

Poetin geeft toe dat bedrag inderdaad te hebben afgesproken met de Verenigde Staten, maar wil daar geleidelijk naar toe werken. Het streven is om in 2020 de 2% te halen. “Natuurlijk vraagt deze tijd om meer investeringen om de liberale orde te ondermijnen, maar het moet ook niet ten koste gaan van het onderdrukken van de oppositie in eigen land.

Trump claimt de toezeggingen als een succes: “Rusland geeft ieder jaar miljarden meer uit aan het hacken van democratische verkiezingen. We gaan er in ieder geval van uit dat ze in november de midterms weer naar hun hand weten te zetten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Citaat van president Trump: “Ik moet nu bijna in mijn eentje bevolkingsgroepen ophitsen, het vertrouwen in de media uithollen en de juridische macht ondermijnen.”

Jeetje Jochem van den Berg en Jos Maalderink. Waar slaat dit op? President Trump is een held. Hij pakt de linkse gekkies in Amerika aan. Die gasten hebben decennia lang gewone Amerikanen vergiftigd met hun gezwets.

?‍⚖️America first!?‍⚖️

Corrie.

Reageer
gravatar

Nog mooier is hoe goed hij het moeras leegwerkt en wall street aanpakt. Het is niet alsof half wall street en de voormalig directeur van een van de banken die de crisis veroorzaakten in zijn kabinet zitten..