Auto van tuning-hobbyist rijdt plotseling niet meer

'Ik kom gewoon niet van m'n plaats'

Ergens moet iets fout gegaan zijn: sinds hij voor de zoveelste keer zijn Golf V heeft verlaagd, rijdt de auto van Sven plotseling helemaal niet meer. De tuning-liefhebber heeft geen idee wat de oorzaak kan zijn van het defect.

“Het lijkt wel alsof-ie behekst is of zo”, zegt de 28-jarige. “Ik start hem zoals altijd: ik trap de pedalen in, geef gas, de motor brult – maar ik kom gewoon niet van m’n plaats, terwijl ik toch echt 242 pk heb!”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Sven had gehoopt op een betere wegligging door zijn voertuig voor de zevende keer te verlagen – maar in plaats daarvan komt de auto niet eens meer uit de garage waarin hij hem heeft verbouwd.

Maar hij wil het nog niet opgeven. “Ik ga een dikkere sportuitlaat bouwen, en dan komt het weer goed”, zegt Sven optimistisch.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, je ziet dat verkeerd; dit is een trompe l’oei. Een grap van Volkswagen om een extreem opgevoerde Golf als luchtkussen-voertuig in een lager belastingtarief geplaatst te krijgen. Deze geruisarme Golf kan in het stadsverkeer zelfs snelheden tot 285 km/uur halen en wordt door VW gepromoot als DE oplossing voor het bejaarden- annex rollatorprobleem in onze overvolle binnensteden

gravatar

Correctie: in bovenstaande bijdrage is een type-fout opgetreden: ‘trompe l’oei’ moet natuurlijk zijn ‘trompe l”oeil’ . Sorry voor deze onzorgvuldigheid.

gravatar

Sinds ik F1 kijk weet ik dat dit soort problemen vaak worden veroorzaakt door de versnellingsbak. Maar pas op het vervangen er van kan je zo maar een paar plaatsen kosten.

Reageer