YouTube - Khizar

Neymar niets veranderd: 4 jaar geleden jammerde hij al over gebroken rug

Neymar ligt dit WK om de 5 minuten op de grond te kermen en dat is niet voor het eerst. Vier jaar geleden ging het al net zo. Toen verliet tijdens de kwartfinale Neymar jammerend het veld, en bleek het achteraf niet meer dan een gebroken rug te zijn.

Hugo Borst kan zich het moment nog goed herinneren. “Een speler van Colombia geeft in volle vaart een heel licht knietje in Neymars rug en vervolgens begint meneer toch een partij te kermen. Ook toen hij een vrije trap meekreeg ging die maar door. Dat theater duurde een paar maanden. Toen stapte hij het trainingsveld op alsof er niets aan de hand was.”

Ook Jackie Groenen (we moeten ook met onze tijd mee) vindt Neymar een onverbeterlijke aansteller. “Nu met de VAR zou dat theatrale gekerm niet meer ongestraft mogen blijven. Als scheids moet je in zo’n geval de taxi pakken naar het ziekenhuis en hem daar gewoon geel geven. Dan leert ie het wel af.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Neymar naar het Nieuwe DelaMar vernoemd? Ik dacht eerder aan De Nije Mart, die nieuwe decentrale MBO-toneelschool in PiepJanKnorveen (Woudhoek) in Friesland.

gravatar

In plaats van Neymar zo meedogenloos neer te knuppelen, kunnen jullie beter een overwegen om zijn theatrale neergangen te beschouwen als conceptueel mimische kunst die hij gratis bijlevert voor een bescheiden inkomen van enkele tientallen miljoenen per jaar. Heel de (voetbal)wereld valt over hem heen, maar Neymar zet stug door in zijn avant-gardistische kunst. Bij voldoende crowdfunding voert hij ook nog in zijn eentje “de stervende zwaan” uit het Zwanenmeer op; mét begeleidende solo zwanenzang. . Niemand, maar dan ook niemand, in het stadion, achter de VAR of voor de tv, zal dan nog de ogen droog kunnen houden.

Reageer
gravatar

Nee, nee, want straks wordt België wereldkampioen en dan zijn de nederlandse druiven uiterst zuur !