Shutterstock / De Repente

Handige nieuwe start-up: de flexpet

Een pet wanneer jij dat wil

Een pet draag je niet elke dag. Toch hebben de meeste mensen een pet in huis, die soms weken achter elkaar niet gebruikt wordt. Zonde, vonden petdragers Aaron de Wilde en Sjoerd Veen, al die ongebruikte petten. Daarom bedachten zij de flexpet: een pet die je via een app kunt delen met vrienden, collega’s en wildvreemden.

Aaron: “Het idee ontstond toen Sjoerd en ik allebei onze pet niet op hadden. Bizar, toch? Die twee petten liggen maar ongebruikt op een bureau. Dat moet duurzamer kunnen, dachten we. Toen bedachten we een deelpet.” De mannen begonnen met briefjes in de supermarkt, maar dat werd geen succes. “Als je eerst helemaal naar de supermarkt moet om een pet te kunnen dragen, dat is onhandig. Toen kwamen we in contact met een handige programmeur.”

Met een app gaan mensen veel makkelijker over tot het delen van een pet, zegt Sjoerd. Een extra voordeel: gebruikers kunnen real-time bekijken waar in de buurt een pet beschikbaar is. “Handig voor als je ‘s ochtends snel de deur uit moet. En het werkt allemaal via een app, dus je hoeft ook met niemand te praten. We hebben geleerd dat petdragers dat fijn vinden.”

In de toekomst hopen Aaron en Sjoerd meerdere hoofddeksels te kunnen aanbieden. “Visserspetjes, puntmutsen, hoge hoeden, keppeltjes, hoofddoeken. En dan uitbreiden naar het buitenland natuurlijk. Maar goed, eerst hier met flexpet in de harten van mensen komen. Of op hun hoofd, dan zijn we eigenlijk ook al tevreden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aaron en Sjoerd gingen met de pet rond voor hun idee, en de investeerders waren in ieder geval goed gemutst, ook al ging de techniek achter deze app hun boven de pet. Petje af, mannen!

Reageer
gravatar

Wat opvalt is de uiterst correcte outfit van de man op de foto (Aaron of Sjoerd?). Pet, AerLingus zonnebril, prefab cunnilingus gezichtsbeharing, tekstloos (?!) t-shirt, via bijpassende oordopjes verbonden met een smartphone en discrete tattoo-sleeves op beide armen. Bemoedigend, dit tijdsbeeld van onze Spes Patriae. De betonnen industrieel design muur completeert dit tijdsbeeld. Had eigenlijk voor de kop van deze token-jongere moeten staan, maar dan zag je hem niet meer Vandaar deze inverse opname.

Reageer
gravatar

GAST ! !!
je kep draag je tog DAG & NACHT achter voren ?! !

je koop tog ok gen sjiens in te strakke mat ? !!
dat moet lekker los an je es hange om dat je die elke keer vet koel op ken trekke !! !!

Reageer
gravatar

Sinds de opkomst van Henk en Ingrid is mijn bekendheid flink gedaald. Dus werd ik steeds minder gevraagd voor een praatje in een buurthuis.

Uit armoede heb ik twee jaar geleden mijn pet moeten verkopen. Daardoor hebben zelfs de communisten van de SP geen belangstelling meer voor mij.

Snik

Reageer
gravatar

In de VS is “petting” een favoriete bezigheid van pre-adolescenten; in 85 % van deze sportbeoefening loopt dit uit op een teenager-zwangerschap. Ook in de VS zijn er hele volksstammen die zweren bij een witte puntmuts die het hele hoofd -tot aan de schouders- bedekt. Aron en Sjoerd kunnen met de introductie van dit rechts-dragende hoofddeksel een hele markt in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa bedienen. Ideetje?

gravatar

Geweldige app.
Kan het iedereen aanraden!

(Geheime tIp voor sommige Speld bezoekers: maak een extra account aan, zodat je ook eens een dubbele pet op kunt hebben!)

Reageer