Stephan Cybert / Twitter

4 pedagogische maatregelen die de EU kan nemen tegen Trump

'Even afkoelen op de trap'

De G7 is afgelopen weekend uitgelopen op een verdere ontwrichting tussen president Trump en de andere regeringsleiders. Het na-oorlogse transatlantische blok wordt ondermijnd en een spoedig herstel is van belang. Met deze pedagogische maatregelen kan de EU de relatie weer herstellen.

Troost bieden bij zeuren over handelsverdragen
Welke Europese regeringsleider heeft niet te maken met de jengelende president van de Verenigde Staten? Zeurt hij om een beter handelsverdrag voor het slapengaan? Bied dan eerst troost en dan pas de realiteit: ‘de EU zal nu ook maatregelen nemen die de Amerikaanse arbeiders hard zal raken. En we gaan nieuwe handelsverdragen sluiten met andere partners.’ Het gaat namelijk niet over jou, de president is alleen maar met zichzelf bezig.

Even afkoelen op de trap in een andere vleugel
Zorg dat je op ooghoogte bent en zeg: “Donald, nu stoppen. Rusland gaat niet opnieuw toegelaten worden omdat Poetin militair agressief is geweest ten aanzien van een bevriende natie.” Gaat hij door? Zet hem op de ‘straftraptrede’ in de oostelijke vleugel en leg uit dat ‘wanneer je boos bent je eerst even rustig tot 10 moet tellen.’ Zo voorkom je dat er dingen worden gezegd waar je achteraf spijt van hebt.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Stel vragen bij geopolitieke ongehoorzaamheid
Ongehoorzaamheid komt voort uit gezien en gehoord willen worden. Wees oprecht nieuwsgierig naar wat erachter de kinderlijke emoties schuilgaat. Probeer vragen te stellen als: ‘waarom bedenk jij fictieve problemen om het Westen stelselmatig te ondermijnen?’ Pas als de leider van het machtigste land ter wereld zich gehoord voelt, zal zijn gedrag positief veranderen.

De geopolitieke situatie uitleggen met een liedje
Zingen is een fantastisch didactisch middel. Om een liedje te leren, moet je namelijk eerst goed luisteren. De tekst kun je het beste onthouden als je een vraag stelt. Hoe gaat het met de geopolitieke situatie? Of welke schade richt Donald aan als hij zijn paranoïde ingevingen volgt? Stop het liedje lekker vol rijmwoorden, zoals ‘onvoorspelbaar’ en ‘bedaar’ of ‘America-first’ en ‘the worst’. Als hij het liedje eenmaal kent kun je achterover leunen en genieten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja hoor daar hebben we weer zo’n negatief verhaal over toekomstig Nobel vredesprijswinnaar president Trump van Amerika. ?Die man doet het hartstikke goed. ?De Amerikaanse economie loopt als een trein. Hij heeft een streep door het domme klimaatverdrag gezet en komt op voor de rednecks. Wat is daar nu verkeerd aan?

Lieve mensen, trap niet in het framen van de linkse media.

Corrie.

Reageer
gravatar

Inderdaad lieve Corrie je hebt gelijk met jouw uitspraak: “Lieve mensen, trap niet in het framen van de linkse media” ,,, door de rechtse media natuurlijk, als jij met “framen” in goed Nederlands “in een hokje plaatsen” bedoelt.

PS Overigens vind ik jou wel af en toe grappig hoor.

gravatar

Hè is ègelijk bes een toffe gauzâh. Laast heppik nog same met de Poet een biegtje met hem gedronke. Eâhs hebbe we nog wat poesjes gepak en toen hebbe we same wat teigenstandars in ut watâh geflikkâhd. Had ik van mèn schaunvadâh geleâhd. Is een heil luik spelletje. Gelache dat we hebbe!

Reageer
gravatar

“Wat doe jij flauw, Donald. We hebben met z’n allen afgesproken om bij Schnitzel XXL te gaan eten en nu wil je opeens naar de MacDonalds”.

Reageer
gravatar

Op de foto zien we dat Frau Merkel hem al een flinke uitbrander geeft. Het is dan belangrijk om consequent te zijn. Dus niet te snel dreigen, maar àls je zegt “nog één keer, en jou financiers kunnen hun meuk hier niet meer verkopen” dan moet je het ook wel echt doen.

Reageer