Monkey Business Images / Shutterstock.com

‘Scholen besteden te weinig aandacht aan burgerschap, digitale veiligheid, nepnieuws, dyslexie, debatvaardigheden, duurzaamheid en anorexia’

‘Dan stel je niet de juiste prioriteiten’

Scholen in Nederland besteden niet genoeg aandacht aan burgerschap, digitale veiligheid, bijziendheid, recycling, de rechtsstaat, dierenmishandeling, reclame, vooroordelen en anorexia. Daarvoor waarschuwt minister van onderwijs Arie Slob.

De Christenunie-politicus heeft een wetsvoorstel ingediend waarin alle Nederlandse scholen verplicht worden tijd in te ruimen voor cyberpesten, duurzaamheid, gokverslaving, programmeren, eenoudergezinnen en hoogbegaafdheid. “Als we niet willen dat onze kinderen de aansluiting verliezen, dan moeten scholen echt meer gaan focussen op mentale weerbaarheid, verkeersveiligheid, zelf je eigen boterham smeren, homo-acceptatie, debatvaardigheden, alcohol en persoonlijkheidsstoornissen,” aldus Slob.

Pedagogen, de verslavingszorg, de voedingsmiddelenindustrie, imams, vakbonden en natuurbeschermers luidden al eerder de noodklok. “Door de aandacht voor pesten, mondhygiëne, adoptie, persoonlijke ontwikkeling, seksuele voorlichting en gezond eten schieten religieuze acceptatie, sociale segregatie, gezonde relaties opbouwen, moderne vijfkamp, body image en netjes schrijven er nogal eens bij in. Zo groeien we op met een hele generatie die geen begroting op kan stellen, niet genoeg Frans spreekt, olie na het bakken gewoon in de gootsteen giet, geen nepnieuws herkent en geen eetbare paddenstoelen kan onderscheiden van giftige. Dan stel je gewoon niet de juiste prioriteiten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou gaan voor 1daagse schoolweek, werk mee, om half 11 de webcam aan,verplicht kijken en af luisteren als er toch nog iets gevraagd moet worden. En dan elk kind met de ouder mee naar werk. Niemand meer last.

Reageer
gravatar

Slob die pleit voor homo-acceptatie.

Tot zover de altijd bewezen en geprezen, onaantastbare geloofwaardigheid van fact-checking De Speld.

Jammer.

Reageer
gravatar

Ik zie een stukje uitdaging voor kansparels in, ik noem maar wat, Noordwijk.

Of misschien kunnen wij juist nog een stukje koeltoer opdoen. Cultuurverrijking, zeg maar.

Reageer
gravatar

Ik zie de school min of meer als het café, ik kom er niet meer. Ik drink mijn eigen drank buiten op een bankje op, waar ik de waard ben en de enige klant.

Reageer
gravatar

kan je met meer kennis van burgerschap, digitale veiligheid, nepnieuws, dyslexie, debatvaardigheden, duurzaamheid en anorexia dan beter een baan vinden?

Ik zou juist doen wat Roemer zegt: uitleggen hoe je een uitkering aanvraagt en hoe je kan opgeven voor een sociale huurwoning. Daar kom je verder mee in het leven!

Reageer
gravatar

Een zuiver gevalletje van gebrek aan visie daar op het ministerie, dan krijg je dit soort paniekvoetbal. De oplossing is simpel: werk vernieuwing vanuit het onderwijs zelf tegen en blijven bezuinigingen!

Reageer
gravatar

En dan mis ik nog aandacht voor de vrijheid van meningsuiting voor rechtse mensen, mindfullness, respect voor de gewoonten van strontvolk uit de woestijn, aanbidding van het koningshuis, de schijf van vijf, Pokémons vangen en prei.

Reageer