wikimedia / G.Lanting

Kevin moet avondvierdaagse-winst inleveren nadat hij positief test op Mentos

‘De meester had duidelijk gezegd: geen Mentos dit jaar’

Nog geen dag geleden was het feest in huize Verweij, nadat zoonlief Kevin (11) op imposante wijze de avondvierdaagse op zijn naam schreef. Die euforie heeft echter al plaatsgemaakt voor teleurstelling en schaamte, nu bekend is dat Kevin positief is getest op het door de meester verboden middel Mentos. Kevin moet zijn winst en daarmee zijn medaille inleveren.

De regels bij basisschool de Triangel zijn heel duidelijk over wat wel en niet is toegestaan, legt meester Bram uit: “Mentos hebben we jaren geleden verboden en toen zeiden we: vanaf nu alleen nog maar sinaasappels en pepermunt. Mentos staat al vanaf 2012 op de verboden lijst.”

Criticasters plaatsten direct na Kevins winst al vraagtekens bij zijn prestatie. “Het leek de eerste paar dagen nog nergens op, en op de laatste dag kwam hij ineens een half uur voor de rest binnen. Bovendien rook hij opvallend fris”, vertelt de moeder van klasgenoot Sem. “De meester had het bij de start nog extra benadrukt: geen Mentos. En meneer denkt er toch gewoon mee weg te komen. Een schande voor het wandelevenement natuurlijk. Ik hoop dat ze hem voor een paar jaar schorsen.”

Overigens ligt Kevin zelf niet echt wakker om een eventuele schorsing, de wandelaar gaat volgend jaar naar de brugklas.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog een onthulling: Kevin is tevens positief getest op aanmoedigingen. Op YouTube en Facebook zijn meerdere filmpjes aangetroffen van vrienden en familie langs het parcours die “Kom op Kevin, je kunt het!” roepen. Volgens de Dopingautoriteit geldt het beeldmateriaal als voldoende bewijs.

Reageer
gravatar

Is het al bekend wie Kevin Verweij clandestien heeft voorzien van Mentos? Het zou mij niet verbazen dat het weer de bekende Spaanse drugsdokter Eufemiano Fuentes was.

Reageer