Illegaal gered kind teruggehangen aan balkon

'Regels zijn regels'

De Franse politie heeft een 4-jarig jongetje teruggehangen aan de rand van een balkon in Parijs. Het kind werd gisteren op spectaculaire wijze gered, maar dat blijkt te zo zijn gedaan door een Malinees zonder papieren. De reddingsactie is daarmee illegaal.

“Regels zijn regels”, zegt een woordvoerder van de politie. “Illegalen mogen niet werken en ook geen kinderen redden.” Mamoudou Gassama, de illegale held in kwestie, krijgt een boete.

Buurtbewoner Jacques vindt het goed dat de politie heeft ingegrepen. “Die vluchtelingen pikken onze heldendaden in. Als ze er in Mali achter komen dat ze in Frankrijk zomaar levens van kleine kinderen kunnen redden, komen ze natuurlijk allemaal hierheen om mensen in nood te helpen. Wie is daarvan de dupe? Helemaal niemand, maar het gaat om het idee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belachelijk om hier de draak mee te steken wat als het jouw kind betreft of van buren of familie. Vind je het dan ook leuk als er de draak mee gestoken word

Reageer
gravatar

Niemand is de dupe. Dat is nu juist het probleem. Ik ben niemand.
Ik durf het bijna niet te schrijven. Maar ik ben heel blij met de overheid in deze kwestie.

Reageer
gravatar

Meest waarschijnlijke complot:
Die illegaal had dat kind zelf opgehangen,
voor de zekerheid aan een touwtje
(nee, niet aan z’n nek, het was z’n eigen kind).

Zwak punt was die buurman, die natuurlijk veel makkelijker even op het andere balkon had kunnen klimmen.

Reageer
gravatar

Henk, Fred en anderen, Jullie suggesties dat het vierjarig kind opzettelijk aan het balkon is gehangen om een verblijfsvergunning voor Mamoudou Gassama te verkrijgen, is vergezocht, tenzij hij een relatie heeft met de ongehuwde moeder van het kind.

Reageer
gravatar

Kan het niet zijn dat ze dat kindje daar juist hebben opgehangen om die verblijfsvergunning voor Mamoudou te organiseren? De volgende fase is natuurlijk gezinshereniging met Mamaloe en zijn twaalf bloedjes van kinderen!

Reageer
gravatar

Leg uit man; wat bedoel je nou precies met “…tot in de verste uithoeken uitbuiten”? Bedoel je daarmee ‘alle hoeken der aarde’? Waarom zouden asielzoekers dan nog een vergeefse tocht naar West Europa moeten ondernemen, ze worden thuis al genoeg uitgebuit door corrupte politici, NGO’s en plaatselijke krijgsheren.

gravatar

Er is al een site geopend waar je kinderen kunt huren om aan het balkon te hangen. Daarna kan het gered worden door een opdrachtgever voor een lintje of legalisering.

Reageer
gravatar

Dat soort praktijken zijn bij de lintjes in Arnhem inslag en schering. Vooral als het zestigplussers betreft dan.
Je doet er feitelijk niets tegen en dus word je vanzelf bewonderend klapvee.

gravatar

De foto toont onweerlegbaar aan dat migrantenflats -beleidsmatig- zonder verticale balustrades worden verhuurd. Zoiets vraagt natuurlijk om reddingsacties door illegale geveltoeristen. De (illegale?) Malinese ouders van het kindje staan er bij alsof het hen niet interesseert dat hun zoontje pull-ups en ‘vogelnestjes’ oefent aan de balkonrand: ze steken zichtbaar geen poot uit. Misschien hebben ze binnen er nog een stuk of vijftien. Het kindje -an sich- is dus ook illegaal, maar kan nu via Maccron stante pede ook een verblijfsvergunning krijgen: een win-win situatie. Mamoudou heeft in ieder geval een leuke lunch genoten aan de presidentiële tafel.

gravatar

Beste Batman,
Hij pikte zomaar een van jouw dagelijkse klussen in. Als alle Malinezen dat gaan doen, is het gedaan met jouw schitterende carrière.

gravatar

the kid is not a hot damsel in distress, so a little kid is low on my to-do list, so I think it’s ok if someone else does it

gravatar

Hoe lang en hoe vaak zou op deze spontane reddingsactie geoefend zijn? Is dit wel koosjer, sorry: halal? Ik zie helemaal geen schotels op de balkons en geen vlaggen van I.S.

gravatar

Inderdaad mevrouw Van Hiernaast, dat Mamoudou Gassama (blanke) kindjes redt, gebeurt niet zo vaak. Het is de eerste en waarschijnlijk de laatste keer dat hij die kans krijgt.

gravatar

Hoi Loes, het is toch altijd schokkend hoe vooringenomen mensen kunnen zijn. Jouw vooringenomenheid dat het de eerste en waarschijnlijk de laatste keer dat Mamoudou die kans krijgt klopt niet.

?Hij heeft nu een mensenreddend baantje bij de brandweer.?

Corrie.

gravatar

Zijn ze bij de brandweer op de werkvloer ?even onbevooroordeeld en menslievend? als bij jouw koffiehoekje van de ?BOA ‘S?

Dan zal hij nu wel spijt hebben van zijn heldendaad.

gravatar

Carrie, jouw vraag kun je het beste stellen aan meneer of mevrouw Koffiehoek.
Maar heb wat geduld,. Ze lagen vanmiddag met een grote thermoskan koffie in Zandvoort te bakken. Ze staan met een lege thermoskan nu al urenlang in een grote verkeersopstopping tussen Zandvoort en Haarlem.