Studio Speld / Shutterstock / Wikimedia Commons

Eerste bierskûtsjes varen in Friesland na melding Lonely Planet

Friesland is door reisgids Lonely Planet uitgeroepen tot derde beste vakantiebestemming van Europa, en de eerste bierskûtsjes zijn al gespot! Dit tot blijdschap van de Friezen, die er nu een ludieke manier van transport bij hebben.

“Hartstikke leuk, die Britse knullen die op de kanalen gezellig een drankje drinken en van het landschap genieten”, vertelt een woordvoerder van de Friese VVV. “Het is een verrijking van onze wateren”, voegt burgemeester Berndsen van Súdwest-Fryslân toe. “Ze zijn vaak ook zo creatief he. Laatst zat er een in een penispak op zo’n bootje. Waar halen ze het vandaan!”

“And after all, you’re my Wonderwall”, schreeuwde een van de opvarenden van een langsvarend bierskûtsje ons toe.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *