shutterstock.com

Lisa (13) doodsbang dat het oorlog wordt en de hele wereld haar dagboek leest

De 13-jarige Lisa uit IJmuiden is doodsbang dat het oorlog wordt. De brugklasser vreest dat de hele wereld daarna het dagboek leest dat ze al enkele jaren bijhoudt.

“Het is mijn allergrootste nachtmerrie dat iemand mijn dagboek leest. Sommige pagina’s zijn zo persoonlijk dat ik ze voor de zekerheid heb afgeplakt. Maar als het oorlog wordt en ik daarin om het leven kom, heb je kans dat ze het gaan uitgeven en dat wetenschappers zelfs die afgeplakte pagina’s gaan ontcijferen. Daar moet ik niet aan denken. Ik hoop echt dat het vrede blijft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja hoor: “Niemand anders dan Jezus Christus?”Waar krijgt hij nou weer de schuld van? Voorkennis? Plagiaat?

gravatar

Toen ik 13 was had ik een pussy album. Daarin schreven sl mijn vriendinnen en gaf ik ze een cijfer en of het voor herhaling vatbaar is

Reageer
gravatar

Nou, dan ben je nog niet zo oud. Pas 16 zeker? “Vroeger” schreven meiden in elkaars poëzie-album en plakten er plaatsjes in.
Pussy-albums zijn vooral in opkomst sinds de social media meisjes van 13 daartoe aanzetten.

gravatar

Als de oorlog na 25 mei uitbreekt ben je in het kader van de nieuwe AVG vrij goed beschermd tegen ongewilde publicatie van je schrijfsels.

De kans is groter dat het gewoon ongevraagd op social media wordt gegooid.

Reageer
gravatar

Je kunt wel merken dat Rudolf Julius van een oudere generatie is. Meisjes van 13 houden tegenwoordig hun dagboek op Facebook bij, klikken de optie ”openbaar maken” aan zonder er bij na te denken en zijn later verbaasd, geschokt en verontwaardigd wanneer zij horen dat iedereen hun dagboek heeft kunnen lezen.

Reageer
gravatar

Anne Frank, gefeliciteerd met je verjaardag! Ook alles goed met je zus? En is het nog wat geworden met die ene jongen. Ik had het in je dagboek nog gelezen! Dapper dat je die durft vrij te geven!

Reageer
gravatar

Dan mag je wel bij mij. Ik houd je dagboek goed verborgen voor wetenschappers en lange rijen Amerikanen in Amsterdam. Stelt dat je gerust? Verder is oorlog heel spannend hoor.

Reageer