Shutterstock / Acceptphoto

Goed nieuws: het gaat uitstekend met de varkensstand

Populatie bestaat uit maar liefst 12,5 miljoen exemplaren

Met al dat doemnieuws over het milieu is dit nou eens een opsteker: het gaat goed met de varkensstand in Nederland. Volgens Statistisch Bureau Eurostat heeft Nederland een populatie van maar liefst 12,5 miljoen varkens. Dat is bijna net zo veel als er mensen zijn!

Lange tijd stond het er echter helemaal niet zo best voor met het varken (Sus scrofa domesticus). “Sterker nog,” vertelt ecoloog Harry de Rijck, “zo’n zesduizend jaar geleden kenden we hier niet eens varkens.” Aan een succes als dit kunnen landen als Libië of Algerije een voorbeeld nemen. “Daar is het nog echt dramatisch gesteld met de populatie varkens.”

De Rijck kan niet genoeg benadrukken hoe bijzonder de varkensdichtheid hier is. “Blijkbaar hebben wij de perfecte leefomstandigheden voor het varken gecreëerd: volledig afgeschermd voor invasies van exoten, een doorlopende aanvoer van voedsel met hoog vet- en eiwitgehalte en bovendien een leefklimaat dat hen dwingt om zich in gestoord tempo voort te planten. Iets om trots op te zijn!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo trots hoeven we niet te zijn hoor. Zola g zeugen maar op een zijde kunnen liggen om haar kroost te voeren zie ik geen reden voor trots? Eerder schaamte. Gr

Reageer
gravatar

Als je die leuke sympathieke mensen met een lach en een grapje 1 keer iets zegt wat niet hun eigenwaan dient, als je niet mee lacht, weet ik zeker dat ze je zonder enige schaamte zullen vermoorden.

Reageer
gravatar

Deze en andere boude uitspraken van de Wereldleraar worden mede mogelijk gemaakt door DENK, Waterschap Brouwershaven en de VVD.

gravatar

Is dit nieuws? Dat het uitstekend gaat met de varkensstand in Nederland weet ik al lang.

Bij de ALDI kun je tegen heel lage prijzen verrukkelijk varkensvlees kopen. Al jaren lang.?Varkens zat!?

Lang leve de kiloknaller! Yeah Yeah!

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie, weet jij misschien wat aanhangers van jouw lieveling Geert doen met het vlees van de varkens die zij waarschijnlijk onverdoofd hebben onthoofd? Wat ze met de koppen doen, is algemeen bekend.