Shutterstock.com

Moeten we nu ineens bang zijn voor álle Deense uitvinders met een handzaag en een onderzeeër?

Sinds de brute moord op een Zweedse journalist door de Deense uitvinder Peter “Rocket” Madsen in een onderzeeboot, heeft de Deense uitvinder Yorgen “Torpedo” Skop Yursten er flink de balen in. De gebeurtenis rond zijn collega heeft een ronduit slechte invloed op hem gehad. “Die man heeft het echt verziekt voor mensen zoals ik.”

“Als ik nu alleen al voorzichtig laat vallen dat ik een Deense uitvinder ben met een handgemaakte onderzeeër, dan kijken mensen me al heel achterdochtig aan. Daarom laat ik mijn voorliefde voor speren en de nabijheid van mijn Bahco Prizecut handzaag nu maar helemaal achterwege. Ja, ik ben hier echt kapot van.”

Het is een onrealistische en bovendien gevaarlijke angst, volgens socioloog Krit Espen Jakupsson. “Je beschadigt hier een gigantische groep onschuldige mensen mee. Denk eens aan al die Deense uitvinders die nu met hun speer en een zaag een rondje om willen op honderd meter diepte in het Kattegat. Hoe denk je dat zij worden behandeld? Als pis.”

Skop Yursten is het daar roerend mee eens. “Kom, laten we een stukje varen. Dan vertel ik je meer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is een zusterschip van de Koersk, of de Koersk zelf voordat zij zonk door een tragische botsing met de onderzeeër van Madsen. Het gerucht gaat dat Madsen opzettelijk een botsing veroorzaakte met de Russische nationale trots, om verzekeringsgeld te incasseren. Daarvoor moest hij echter eerst de meevarende journaliste omleggen. Case solved.

gravatar

De hogere logica achter deze beeldspraak ontgaat me, helaas. Dus graag enige toelichting. In deze formulering lijkt het alsof er vóór de gemeenschap (met duinzand!) gepaneerd moet worden. Een gevolg van de legio uitvoeringen van @ Masterchef?

gravatar

Kom op nou Benny; een retentie bladdert niet; daar moet je als de bliksem mee naar de uroloog, voordat de blaas knapt. In de meeste gevallen is een retentie een kwaal van oude mannen, bij wie de prostaatklachten langdurig onbehandeld zijn gebleven. In sommige gevallen leidt dat echter tot verlies van blaasbeheer, incontinentie en TENA-luiers. Ook lastig, vooral voor verplegend personeel en/of mantelzorgende familieleden.