Nu.nl

Wanneer mag je gaan filmen als iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt? 

Tips om goed te filmen

Het overkomt de besten onder ons: je loopt ergens en iemand belandt in een levensbedreigende situatie. Heel lastig voor jou als omstander: hoe ga je om met die situatie? Enkele tips.

1.
Film horizontaal. Mensen vinden het verschrikkelijk om verticale gefilmde video’s te bekijken en je krijgt daar later geheid klachten over. Doe het niet! Kantel die telefoon!

2.
Zorg dat je ALTIJD voldoende data hebt om het filmpje snel online te zetten! Bij het filmen van heel spectaculaire verwondingen of ongelukken is het vaak een kwestie van ‘zeshonderd omstanders vechten om een been, wie gaat er met de dikste viral heen?’ Als jij als eerste je filmpje op Twitter hebt gezet, is de kans het grootste dat jij die online-kluif te pakken hebt.

3.
Brutalen hebben de halve wereld, dus elleboog je bij een ongeluk naar voren. Stel je voor dat je uit lafheid NIET het gezicht hebt gefilmd van iemand die op spectaculaire wijze voor zijn leven aan het vechten is – dat vergeef je jezelf nooit (om nog maar niet te spreken van de mensen in de commentsectie van Dumpert).


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee niet dom, maar een getrouwe weergave van de huidige collectieve verdomming door social media. Vroeger werd deze kwaal nog gewoon ‘ramptoerisme’ genoemd. Maar door onvoorspelbare executies door de mocro-maffia en de snelle groei van het binnenlandse anti Gühlen-Erdoganisme is binnenkort iedere Nederburger genoodzaakt een kogelvrij vest, een een snelle camera en een nog snellere vluchtwagen aan te schaffen. Ouderen en gehandicapten wordt aangeraden hun rollator of 3, 4 of 5 wielige scooter te laten bepantseren.

gravatar

Als ik in een levensbedreigende situatie bevind, moet je me natuurlijk helpen!
Wie plaatst er anders onder mijn naam reacties op de Speld, behalve mr. Wiemersma, Carrie en Corrie?

Reageer
gravatar

Bah bah, wat een cynisch verhaal is dit! Waarom grijpt de hoofdredacteur niet in? Filmen bij levensbedreigende situaties is duidelijk een geval van het verlies van onze Hollandse normen en waarden. Daar moet je niet mee spotten. ? Daar moet je voor strijden.?

Mijn vriend Do Do vindt dat ook.

Corrie.

Reageer
gravatar

Over je nieuwe vriendje Do Do gesproken, waar is hij eigenlijk?

Hij wist je altijd inhoudelijk redelijk goed van repliek te dienen.

Hij is toch niet bekeerd tot ? Meneer Wilders van de PVV? ?

Carrie.

gravatar

Het lijkt erop dat de redactie een belangrijke tip vergeten is:

Film alléén als het om een hot maatschappelijk item gaat (bijvoorbeeld iemand met een Arabisch of Maghreb-uiterlijk die op een menigte vvoorbijgangers inrijdt),
én als je een PVV-achtergrond hebt.

In alle andere gevallen wordt je namelijk toch voor linkse gekkie uitgemaakt die bovendien alles op de spits wil drijven.

Reageer