Studio Speld / Shutterstock

Max Verstappen verplicht om rijervaring op te doen met ervaren bestuurder

FIA grijpt in

Na de twee mislukte inhaalmanoeuvres van Max Verstappen heeft de FIA besloten in te grijpen. De Nederlandse coureur wordt verplicht om de rest van het seizoen af te werken met een ervaren bestuurder.

“We merken dat veel beginnende bestuurders nog niet genoeg inzicht hebben om alleen zelf de weg op te gaan”, legt F1-baas Chase Carey uit. “Ze zijn te ongeduldig en denken onterecht dat ze het al allemaal al wel kunnen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Een ervaren bestuurder kan dan helpen.”

Verstappen mag van Carey zelf kiezen wie de ervaren bestuurder wordt: “Het mag iedereen zijn die al langer dan 5 jaar een rijbewijs heeft, zoals zijn moeder, zijn tante, zijn oom, een kennis, de bakker op de hoek, of gewoon een oudere vriend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *