Fear of missing out: bijna iedereen kent het gevoel wel. Andere mensen maken mooie reizen, gaan naar de meest fantastische feesten of hebben alle tijd van de wereld om series te kijken en jij voelt je onzeker omdat je dat allemaal niet meemaakt. Behalve Jan. Jan heeft nooit last van FOMO en daar voelt hij zich behoorlijk onzeker over.
“Ik hoor vrienden vaak vertellen dat ze gebukt gaan onder de angst om iets te missen. Dat is iets wat ik helemaal niet herken,” vertelt Jan. “Leuk toch dat er zoveel keuze is? Ik snap niet waarom mensen daar onzeker van worden. Het is toch helemaal niet zo erg dat je niet alles mee kan maken in het leven?”
En dus voelt Jan een ontzettend gemis. “Iedereen lijkt FOMO te voelen behalve ik. Ik kan ‘s nachts niet slapen van de gedachte dat ik niet mee kan maken hoe het voelt om ‘s nachts niet te kunnen slapen omdat ik dingen niet mee kan maken. Het is dé emotie van deze tijd en uitgerekend ik kan er niet over meepraten.”
De zin van het leven ja.
Omdat de Hollanders zo kleingeestig zijn, denken ze dat ze geen fascist zijn.
We zijn allemaal maar mensen.
Je eigen ding.
Elk sterfelijk mens is erop aangelegd om een fascist te zijn. U dus eveneens.
Een stukje zelfkennis.
Ik vind FOMO maar raar je kan niet alles meemaken in je leven ik denk dat het niet bestaat
natuurlijk bestaat het zoek maar op denk je soms dat de speld fake nieuws geeft
je kan geen last hebben van FOMO ik ben niet dom wat jullie vertelllen is fake
doe niet zo flauw natuurlijk kun je soms geen last hebben van fomo
Jan, je bent echt niet de enige. Dit syndroom heet FOMF, er zijn wetenschappelijke publicaties over verschenen, er is al FOMF-yoga en er zijn BN’ers die interesse hebben getoond om er een tv-serie over te maken.
Ik voel altijd FOMO wanneer ik niet de eerste ben voor een reactie bij een nieuw artikel op De Speld.
Corrie.
Je moet dus -als het ware- elke minuut van de dag bovenop de computer zitten/leven om nieuwe items die door de redactie worden afgescheiden, als eerste op te pakken. Verhoudingsgewijs bovengemiddeld zie ik jou bovenaan de reacties figureren. Dat je dat ook nog kunt combineren met jouw 24-uurs adoratie voor de Man en zijn Missie?
Nu hebben ze een schandaal bij Facebook, maar waarom heeft niemand het nog over Google dat in de zoekmachine steeds meer ‘verdachte’ woorden uitsluit op ‘relevantie’. Woorden als ‘goede wil’ enz. zoals ik net weer zie. Dit zijn feiten die in de techniek zijn ingecalculeerd. Is dat geen manipulatie?!
Als er pedofielen staat ofzo vind je het gelijk.
Dat soort zoektermen krijgen voorrang.
Maitreya,
Ze willen doelbewust dat je de weg kwijtraakt zelfs in je eigen mail, om documentatie tegen te gaan. De techniek is er nu op gericht dat je niet te onafhankelijk te werk kan gaan. Waarom is er geen schandaal? Omdat niemand zich in levensgevaar hoeft te brengen om het bekend te maken. Want dat is het enige wat de patjepeeër boeit. Iedere boerenlul kan het zien, maar dat niveau is nog niet bereikt.
We zijn akkoord.
https://www.google.nl/search?q=goede+wil&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=nAzUWqKBLNrEgAfx0LHgDw
Op je mail.
Op internet gelden weer iets andere regels, veelal bepaald door advertenties en dagelijks wisselend nieuws. Trouwens algoritmes verwarren vaak oorzaak en coïncidentie. Dat kan erg gevaarlijk zijn.
Ook bij de Speld zie je dezelfde commerciële reflexen trouwens, om de actualiteit van nieuwe artikelen te bevorderen kun je nu niet meer zo ver doorbladeren in de oudere artikelen. Team marketing.