Steven G. Johnson / Wikimedia Commons

Komische eend krijgt publieksprijs World Press Photo

'Erg leuk'

De jury van de World Press Photo was nagenoeg unaniem in haar keuze voor de foto van een brandende man tijdens de protesten in Venezuela. De foto van fotograaf Ronaldo Schemidt staat symbool voor een land dat figuurlijk in brand staat, luidt het rapport. De publieksprijs ging echter naar een andere foto, de bezoekers hadden een voorkeur voor een foto van een eend.

“Bijzonder komisch”, vertelt een van de bezoekers die zijn stem uitbracht op de foto van de watervogel. “Zo’n malle bol veren op het koppie van een eend, ik heb nog nooit zoiets gezien. Heel leuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het een idee om voor de wet- en regelgeving in Nederland ook een soort publieksprijs uit te schrijven? Misschien worden de wetten dan wel leuker. Nu is het allemaal best professioneel, maar ook erg saai.

Reageer
gravatar

Ja, deze kuifeend is de symbolische evenknie van DJ Trump met zijn toupet, naast “de kip zonder kop”, met z’n drieën een schitterende line-up voor een musical uitvoering door Joop v.d. Ende, van Erasmus’ ”Lof der Zotheid. Vanaf vandaag ook in theaters in Damascus. en Homs

gravatar

Persoonlijk vind ik de diep dramatische foto van de hartverscheurend huilende vrouw bij het moorddadig doodschieten van een ernstig ziek konikpaarden door een wrede boswachter van de Oostvaardersplassen beter passen bij de foto’s van andere lijdende mensen, zoals die van de onterechte winnaar Ronaldo Schemidt,

Reageer
gravatar

Aha mevrouw Thieme, ik zie dat u het zelfde SOFI-nummer heeft als een fantasierijke reageerder die in De Speld een stuk of twintig verschillende gezichten laat zien in tal van berichten.

Ernstige beschuldigingen daarover hebben mij bereikt. Derhalve zal ik de hoofdredacteur verzoeken hier paal en perk aan te stellen. Dergelijke afgunstige beschuldigingen geven geen pas in deze nette e-zine en beperken de beroepsvrijheid van cosmetische chirurgen.

gravatar

Zeer geachte zogenaamde chefhoofdredacteur,

Mijn cliënt Koffiepraat voelt zich aangesproken. Het gaat hem helemaal niet om de plaatjes, maar om de inhoudsloosheid, domheid en niet-grappige-maar-grappig-bedoelde reacties vol taalvouten. Reacties die onderdoen aan de zijne. Enkele voorbeelden van zijn sprankelende reacties:

“Stef Blok sucks.”

“Bij de coffee corner heb ik gehoord dat het best wel plausibel kan zijn. Dit forum vergiftigt hij (Do Do de Dappere, Red.) met z’n praatjes.”

“Bij de coffee corner heb ik gehoord dat Corrie van Hiernaast en Do Do de Dappere dezelfde dude (?, Red.) zijn.”

“Bij de coffee corner heb ik gehoord dat GroenLinks-stemmers een ziekelijk verering voor hun leider (führer) (!, Red.) Jesse Klaver hebben.”

Ik eis een doos goede wijn met verborgen inhoud als schadeloosstelling.