Shutterstock / Lifestyle Stock

4 openingsalinea’s waar je gegarandeerd succes mee hebt in de bar

Voor deze sixliners valt iedere vrouw

Veel mannen vinden het lastig om in de bar op een vrouw af te stappen. En als je eenmaal die stap hebt genomen, wat zeg je dan tegen het meisje waar je indruk op probeert te maken? Je wil wel meteen na tien minuten haar aandacht getrokken hebben. Met deze vier openingsalinea’s heb je gegarandeerd succes in de kroeg!

1.
“Het is natuurlijk nooit helemaal te bewijzen dat engelen bestaan. Er wordt in de bijbel wel over gesproken, maar in de wetenschap is er nog nooit iets over aangetoond. Het lijkt soms meer een gevoel dan een feit, ik snap dus ook wel dat veel mensen twijfelen of ze echt zijn. En soms lijkt iemand gewoon heel erg op een engel, maar blijkt het dan niet te zijn. Daarom wil ik er ook niet te harde uitspraken over doen. Maar hee, mochten ze bestaan, dan ben jij er misschien wel eentje hoor.”

2.
“Noem mij Ismaël. Wat jaren geleden – het doet er niet toe hoe lang precies – toen ik weinig of geen geld op zak had en er aan wal eigenlijk niets was wat me interesseerde, vond ik dat ik maar eens wat moest gaan varen en het waterige deel van de wereld bezien. Het is één van mijn manieren om mijn gemelijkheid te verdrijven en de bloedsomloop te reguleren. Wanneer ik merk dat het mij bitter in de mond wordt, wanneer het in mijn ziel mistig en miezerig is als in november, wanneer ik merk dat ik onwillekeurig voor een doodskistenwinkel ben blijven staan en de achterhoede vorm van iedere begrafenisstoet die mijn pad kruist, en in het bijzonder als mijn minderwaardigheidsgevoelens me zodanig parten gaan spelen, dat er een sterk zedelijk beginsel voor nodig is om mij ervan te weerhouden weloverwogen de straat op te gaan en de mensen methodisch de hoeden van het hoofd te slaan, dan acht ik het hoog tijd zo snel als ik kan zee te kiezen. Dit vervangt bij mij pistool en kogel. Met een filosofische flamboyantie werpt Cato zich op zijn zwaard, ik neem rustig de wijk naar een schip.”

3.
“Hoi, zou ik je misschien even mogen storen? Ik zag je hier zo aan de bar zitten en je was even met niemand in gesprek, dus ik hoop dat je tijd hebt om even te luisteren naar wat ik te zeggen heb. Maar als ik dat verkeerd heb gezien dan moet je dat vooral zeggen. De reden dat ik naar je toe kom is dat ik graag contact met je wil leggen op een of andere manier. Dat heb ik net geprobeerd met oogcontact, maar dat werkte niet, ik denk sowieso dat je veel eerder geneigd bent terug te praten als ik je overdonder met een pakkende sixliner. Hoe is het?”

4.
“Ik zat net dus na te denken over de kans dat ik jou al zou kennen voor ik je hier zag zitten. Die kans is er natuurlijk. Dat zou dan ofwel komen omdat jij hier vaker bent op een moment dat ik hier ook ben, ofwel omdat ik je ergens anders een keer heb gezien. In dat geval zou jouw voorkomen wel enige vorm van herkenning moeten oproepen. Nu kan ik liegen en zeggen dat ik het idee heb jou eerder ergens gezien te hebben, maar dat vind ik niet fair naar jou toe. Zou je misschien je naam kunnen zeggen, wellicht dat ik dan met iets meer zekerheid kan zeggen of ik je ergens van ken.”

Als je na het toepassen van deze openingsalinea’s nog durft te beweren dat liefde op het derde gezicht niet bestaat, dan is er echt iets mis met je. Succes!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Haĺlo De Speld,

Ik heb hier dus net poging 1 geprobeerd en het werkt! Ik heb vandaag me linkerhand ook over de drempel weten te krijgen met nr.1. Hoe me rechterhand erover denkt hoor ik morgen wel weer.

Alvast heel veel bedankt,

David de Rukkabouter

Reageer
gravatar

“Hee, wist je dat ik de Arjen Lubach van Nederland ben?”. Natuurlijk gaat ze dan zeggen “Maar Arjen Lubach is toch óók een Nederlander?” En dan kun je het hebben over dat dingen niet altijd zijn wat ze lijken en dat mensen ook best leuk kunnen zijn zónder op de tv te verschijnen met allemaal audiovisuele trucjes omzich heen. En dan hebben jullie genoeg gespreksstof!

Reageer
gravatar

Voor een man die openingsalinea één gebruikt ga ik plat.?

“Het is natuurlijk nooit helemaal te bewijzen dat engelen bestaan. Er wordt in de bijbel wel over gesproken, maar in de wetenschap is er nog nooit iets over aangetoond. Het lijkt soms meer een gevoel dan een feit, ik snap dus ook wel dat veel mensen twijfelen of ze echt zijn. En soms lijkt iemand gewoon heel erg op een engel, maar blijkt het dan niet te zijn. Daarom wil ik er ook niet te harde uitspraken over doen. Maar hee, mochten ze bestaan, dan ben jij er misschien wel eentje hoor.”

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve mensen, vergeet niet het verzoek om een referendum over de donorwet in te vullen.

Dat D66 een regentenpartij is en jarenlang burgers voor de gek heeft gehouden met hun referendumstandpunt is toch wel duidelijk.

It’s payback time. ? https://referendum.nl/ ?

Corrie.

gravatar

Wat je zegt,

D66 was jarenlang fel tegen die Sleepwet en vóór het referendum; men heeft er zelfs het initiatief voor genomen. Inmiddels heeft die partij in een appartement op Scheveningen unaniem besloten voor die flutwet te zijn en tégen het referendum.

D66 is inmiddels het beste te vergelijken met een goed geoliede zweefmolen, waarvan haar electoraat hardnekkig blijft roepen er niet duizelig van te worden. Maar dat is natuurlijk ook niet waar.